16 °C Budapest

Kirabolták a magyar főpapot: Te is veszélyben lehetsz!

2011. június 1. 19:02

Bűncselekmény áldozata lett a közelmúltban Franciaországban a győri megyéspüspök, Pápai Lajos: a trükkös tolvajok az utazók minden pénzét ellopták. A magyar autópályáknál is érdemes vigyáznunk.

Pápai Lajos megyéspüspök a kisalföld.hu-nak elmondta, egy volt győri kispap lyoni egyházi ünnepségére igyekezett kíséretével, amikor váratlan és egyben kellemetlen élménnyel kellett szembesülniük: gépjárművük valamennyi kerekét kiszúrták ismeretlenek a francia városban.


Fotó: uj.katolikus.hu


A trükkös tolvajok önzetlenséget színlelve felajánlották, hogy segítenek a rongálás következményeinek kijavításában, azonban újabb kárt okoztak: ellopták a győri egyházmegye főpásztorának és a delegációnak az összes pénzét és értékét, majd magukra hagyták őket.

Az eset apropóján a trükkös lopások, illetve a sértetté válások megakadályozására néhány óvintézkedést érdemes betartani. Fogadjuk meg a rendőrség tanácsait:

Útlevelünket, pénztárcánkat, mobiltelefonunkat mindig testközelben tartsuk!

Értéktárgyainkat a csomagtartóban helyezzük el!

Minden esetben zárjuk be a gépjármű ajtajait, ablakait és a napfénytetőt, ha elhagyjuk az autót!

Az utastérben még üres táskát, vagy ruhaneműt se hagyjunk!
Ha többen utazunk, valamelyikünk mindig maradjon a nyitott gépkocsinál!

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Vegyük magához az indítókulcsot és a jármű okmányait, ha csak rövid időre is kiszállunk a gépjárműből!

Amennyiben már megtörtént a baj:

Haladéktalanul értesítsük a rendőrséget a bárhonnan, ingyenesen hívható 112-es, 107-es segélyhívó számon! Próbáljuk megjegyezni a sietősen távozó autó rendszámát, és az ismeretlen, segítséget ajánlók személyleírását!

 

NEKED AJÁNLJUK
EZT OLVASTAD MÁR?