27 °C Budapest

Hu és Sarkozy előtt szignálták: Kínában terjeszkedik a Groupama

2010. november 22. 15:32

A kínai Aviation Industry Corporation és a Groupama egyesítették erejüket, hogy 2011-től közösen növeljék részesedésüket a kínai vagyon- és balesetbiztosítási piacon.

A Groupama első számú vezetője, Jean Azéma, valamint Gu Huizhong az AVIC (Aviation Industry Corporation of China) Csoport alelnöke és pénzügyi vezetője 2010. november 4-én Párizsban együttműködési nyilatkozatot írt alá Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök, és Hu Jintao Kínai Népköztársaság elnök jelenlétében. A nyilatkozat értelmében 2010. december 31-ig véglegesítik a vegyesvállalat alapítására vonatkozó megállapodást. A vegyesvállalat lehetővé teszi mindkét fél számára a nem-életbiztosítás területén való terjeszkedést a Kínai Népköztársaságban.

 

Gu Huizhong (AVIC) és Jean Azéma (Groupama)


Az új cégben - amelynek létrehozása az illetékes hatóságok engedélye után válik lehetségessé - egyenlő tulajdonrészt birtokol majd az AVIC és a Groupama. Az együttműködéssel Kína egyik vezető vállalati, lakossági és mezőgazdasági biztosítótársaságává kívánnak válni. Kína a világ 6. legnagyobb biztosítási piacával rendelkezik (75% életbiztosítás és 25% nem-életbiztosítás), és 2000-2009 között 24%-os éves átlagos növekedés jellemezte ezt a szektort.

A vegyesvállalat részben a Groupama Csoport szakértelmére támaszkodik majd, mivel a csoport már több mint száz éves tapasztalattal bír a biztosítások terén és több mint 14 országban van érdekeltsége, így többek között 2003 óta a kínai Sichuan vidéken is. A vegyesvállalat másrészt az Avic Csoport helyi ismereteire épül, hiszen a cég Kínában vezető szerepet tölt be nem csak a légiközlekedés terén, hanem a logisztikai, a motoripari, mérnöki, valamint a vagyonkezelés területén egyaránt.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 21. 09:59
2009-ben a pénzügyi világégéskor találták ki a jegybankok (először a mindig bátrabb Fed), hogy a kam...
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
Kiszámoló  |  2022. május 20. 10:53
Van egy angol kifejezés, a hedonic treadmill, amit nagyon nehéz magyarra lefordítani. (Ha valakinek...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?