Földrengés: százmilliós károk, kivonul a piacvezető biztosító - frissítve

2011. január 31. 12:02

AEGON Magyarország Hétfő reggel óta folyamatos a kárbejelentés a piacvezető lakásbiztosítónál, az AEGON Magyarországnál. A társaság becslése szerint 2-3 ezer épületben keletkezhetett kár az Oroszlány környékén történt, a Richter-skála szerinti 4,7-es erősségű földrengés következtében. A társaság kárszakértői a gyorsabb és eredményesebb ügyintézés érdekében kivonulnak a térségbe.

Hétfő reggeltől folyamatosan érkeznek a kárbejelentések az AEGON Magyarországhoz a 2011. január 29-én 18 óra 41 perckor Oroszlány környékén bekövetkezett földrengés nyomán. A földmozgást az epicentrumtól még mintegy 100 kilométerre is érezni lehetett.

Az AEGON Magyarországhoz hétfő 11 óráig 200 db bejelentés érkezett a térségből (elsősorban Komárom, Fejér megyékből), az ügyfelek becslései szerint a károk értéke 25 millió forint. A társaság az ügyfeleit ért összkárértéket 100 millió forint nagyságrendűre becsüli, mintegy 2-3 ezer kárbejelentéssel számolva.

A bejelentések alapján a legtöbb épület Komárom megyében, ezen belül is Oroszlányban rongálódott meg, de Fejér megyéből is érkeznek bejelentések. Komolyabb szerkezeti kár ugyanakkor az első információk alapján egyetlen épületben sem keletkezett.

Földrengés! Vizsgálják a repedező panelházakat

A kárbejelentések számához mérten a biztosító növeli a térségben dolgozó kárszakértői számát, hogy a felmérések mielőbb megtörténjenek. Az AEGON Magyarország telefonon, a 06-40 /204-204-es számon, és az interneten is fogadja a kárbejelentéseket.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Allianz Hungária

Közel négyszáz darab kárbejelentés érkezett az Allianzhoz, a társaság ma megkezdte a helyszíni kárfelmérést a földrengés sújtotta területeken.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 17. 20:47
A felület alapítója Kövesdi Gábor, aki maga is közösségi finanszírozással indított korábban vállalko...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Kiszámoló  |  2022. május 17. 12:43
A múltkori Wise fiaskó után kerestem valami számlacsomagot, ahonnan olcsón/ingyen tudok utalni, a vé...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?