Földrengés: százmilliós károk, kivonul a piacvezető biztosító - frissítve

2011. január 31. 12:02

AEGON Magyarország Hétfő reggel óta folyamatos a kárbejelentés a piacvezető lakásbiztosítónál, az AEGON Magyarországnál. A társaság becslése szerint 2-3 ezer épületben keletkezhetett kár az Oroszlány környékén történt, a Richter-skála szerinti 4,7-es erősségű földrengés következtében. A társaság kárszakértői a gyorsabb és eredményesebb ügyintézés érdekében kivonulnak a térségbe.

Hétfő reggeltől folyamatosan érkeznek a kárbejelentések az AEGON Magyarországhoz a 2011. január 29-én 18 óra 41 perckor Oroszlány környékén bekövetkezett földrengés nyomán. A földmozgást az epicentrumtól még mintegy 100 kilométerre is érezni lehetett.

Az AEGON Magyarországhoz hétfő 11 óráig 200 db bejelentés érkezett a térségből (elsősorban Komárom, Fejér megyékből), az ügyfelek becslései szerint a károk értéke 25 millió forint. A társaság az ügyfeleit ért összkárértéket 100 millió forint nagyságrendűre becsüli, mintegy 2-3 ezer kárbejelentéssel számolva.

A bejelentések alapján a legtöbb épület Komárom megyében, ezen belül is Oroszlányban rongálódott meg, de Fejér megyéből is érkeznek bejelentések. Komolyabb szerkezeti kár ugyanakkor az első információk alapján egyetlen épületben sem keletkezett.

Földrengés! Vizsgálják a repedező panelházakat

A kárbejelentések számához mérten a biztosító növeli a térségben dolgozó kárszakértői számát, hogy a felmérések mielőbb megtörténjenek. Az AEGON Magyarország telefonon, a 06-40 /204-204-es számon, és az interneten is fogadja a kárbejelentéseket.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Allianz Hungária

Közel négyszáz darab kárbejelentés érkezett az Allianzhoz, a társaság ma megkezdte a helyszíni kárfelmérést a földrengés sújtotta területeken.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?