26 °C Budapest

Vezetőváltás a biztosítónál: 33 éves a leendő vezér

2010. december 17. 14:02

A felügyelő bizottság döntése értelmében jövő év közepétől Lehel Gábor (33) tölti be a Vienna Insurance Group magyarországi leányvállalata, az Union Biztosító elnök-vezérigazgatói posztját és alakítja a vállalat további, hosszú távú fejlődését a magyar piacon. Zsoldos Miklós, a jelenlegi elnök-vezérigazgató saját kívánságára lép vissza posztjáról, mert családjával egy évre külföldre költözik, ahol többek között a biztosítási üzletággal kapcsolatos új üzleti modellekkel foglalkozik majd.


Lehel Gábor

Lehel Gábor az Union Biztosító anyavállalatánál, a bécsi székhelyű Vienna Insurance Groupnál 2003-ban kezdett dolgozni. 2005-től a csoport controlling és rating vezetője, majd 2006 novemberétől a főtitkárság vezetője. 2008 májusa óta az Union Biztosító, 2010 januárjától pedig a VIG szlovákiai leányvállalatának, a Kooperativának is igazgatósági tagja. Ez utóbbi pozíciója jövőre megszűnik.

"Lehel Gábor egy olyan nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező szakember, aki otthonosan mozog a biztosítási piacon és cégcsoportunkat is kiválóan ismeri. Örülök, hogy személyében egy fiatal, de nagyon tapasztalt menedzsert tudtunk megnyerni, aki további sikerekre vezeti majd az Union Biztosítót. A féléves átadási időszak biztosítja a folyamatosságot az Union számára, amely Zsoldos Miklós vezetése alatt a biztosítási piac top szereplői közé emelkedett. A Vienna Insurance Group vezetése nevében köszönetet mondok Zsoldos Miklósnak eredményes munkájáért, és nagyon örülnék, ha a jövőben sokoldalú tapasztalatait a cégcsoporton belül kamatoztatná" - kommentálja a vezetőváltást Dr. Günter Geyer, a Vienna Insurance Group vezérigazgatója.

 

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?