Így köss utasbiztosítást: tippek a nyugodt nyaralásért

2010. június 30. 10:02

Közhely immár, hogy a magyar utazók még mindig szeretik megspórolni az utasbiztosítás díját, amivel nagy, akár milliós kockázatot is vállalnak. Azt azonban a biztosítást kötők közül is csak kevesen tudják, hogy az általuk megkötött biztosítás valójában milyen károkra nyújt fedezetet. Az ügyfelek még mindig elsősorban az árak alapján döntenek, pedig néhány hasonlóan fontos szempontot is figyelembe kellene venniük.

Telefonos asszisztencia - Sok mindenre használhatjuk

Utazási segítségnyújtás és biztosítás - ez a név pontosabban fejezi ki a jó utasbiztosítás lényegét, amely az anyagi károk utólagos megtérítésén felül a felmerülő probléma azonnali megoldásában is képes segítséget nyújtani. A magyar nyelvű, non-stop elérhető asszisztencia ma már alapszolgáltatásnak számít. Nem csupán egészségügyi ellátáshoz kapcsolódóan, például betegszállítás vagy orvos küldése kapcsán fordulhatunk a készséges operátorokhoz, hanem például a gépjárművel kapcsolatosan fellépő problémák esetén (autómentő kérése, az autó hazaszállítása), vagy akár rablás, illetve más váratlan szituáció kapcsán kialakult kiszolgáltatott helyzetben is. Ilyen segítség lehet az alapvetően szükséges költőpénz előteremtése, a helyismeret hiányából eredő eligazítás, szállás keresés vagy pénzváltási lehetőség felkutatása. Érdemes az asszisztencia telefonszámát a telefonunkon kívül olyan helyen is megőrizni, ahol vélhetően egy lopás vagy rablás után is megtaláljuk majd.

Utasbiztosítás egynapos külföldi útra is!

Bár egy bécsi bevásárlóút vagy egy hétvégi rokonlátogatás a határ túloldalán esetleg csak egy napot vesz igénybe, a baj azonban szinte mindig egy pillanat alatt következik be. Ezért a szakemberek szerint erre az egy napra is feltétlenül szükséges utasbiztosítást kötni. A határtól akár tíz kilométerre előfordulhat ugyanis olyan baleset, lopás vagy hirtelen fellépő egészségügyi probléma, ami teljesen kiszolgáltatottá tehet bennünket.

 

Forrás: UNION Biztosító


Biztosítási limit - a célországnak megfelelően

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Magyarországon elérhető utasbiztosítások minden esetben tartalmaznak élet-, baleset-, betegség-, illetve poggyászbiztosítást. Az egyes szolgáltatásokhoz az adott biztosítók - a módozattól függően - más-más kockázati limitet vállalnak, és ennek megfelelően térítik meg külföldön fellépő orvosi és egyéb költségeket. Természetesen nagyobb limitekhez magasabb díjak kapcsolódnak.

Külföldön nem csak a pihenés drágább; az orvosi szolgáltatások költségei is jóval magasabbak az itthon megszokottnál. Az utasbiztosítás megkötésénél a térítési limiteket érdemes az adott országnak megfelelően választani, hiszen az egészségügyi szolgáltatások költségei kontinensenként, sőt, országonként is nagyon eltérőek lehetnek. "Európában is célszerű legalább 10 millió forintos biztosítási limitet választani. Van azonban néhány célország - ilyen például az Egyesült Királyság, a Benelux-államok vagy éppen Izrael-, ahol igen magasak az egészségügyi ellátás költségei. Az ide utazók számára legalább 20 millió forintos limittel rendelkező, magasabb kategóriájú termékeket ajánlunk" - tájékoztat Maják Viktor, az UNION Biztosító kommunikációs igazgatója.

Gondoljunk a felelősségbiztosításra is

Utasbiztosítás kötésénél általában elfeledkezünk arról, hogy az utazás során mi magunk is okozhatunk kárt. Ezért figyeljünk oda, hogy az utasbiztosításunk felelősségbiztosítást is tartalmazzon. Még egy szimpla kerékpáros-baleset is óriási tartozást okozhat, ha olyan szerencsétlenül ütünk el egy vétlen gyalogost, hogy a sérült orvosi ellátásán kívül az esetleges későbbi rehabilitációját is nekünk kell fizetnünk. Vagy ha a hotelszobában égve hagyott cigaretta vagy mécses kárt okoz, a javítás, az újjáépítés költségeit a hotel a szoba bérlőjére terheli. Napi pár száz forint plusz költséggel sokszor milliós tételek kifizetését kerülhetjük el.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. március 2. 17:32
A kölcsönök részbeni előtörlesztésével csökkenthetjük a teljes visszafizetendő összeget, hiszen keve...
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 2. 16:38
Nem vettem és nem adtam el semmit. Osztalékot öt cégtől is kaptam: T, NWBI, OHI, PFC, ABBV.Változáso...
Holdblog  |  2024. március 2. 09:07
Sose becsüld alá a piac és a technológia erejét! Azon tengerentúli olaj- és gázcégek, amelyek az új...
Összkép  |  2024. március 1. 19:03
A vezető globális elemző intézetek anyagaiból összeáll egy kép arról, hogy milyen elvek szerint kezd...
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 2. szombat
Lujza
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 2. 19:16
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm