14 °C Budapest

Sikeres Járaiék biztosítója: irány Románia

2009. május 27. 13:35

Komoly sikereket ért el az úgynevezett unit-linked biztosítások terén a CIG Közép-európai Biztosító Zrt. Mint az mai sajtótájékoztatójukon elhangzott: már Romániában is terjeszkedik az egyetlen hazai alapítású biztosító. A társaság 2,2 millió darab új 7 éves lejáratú kamatozó részvényt bocsátott ki 1 milliárd 12 millió forint értékben.

Egy évvel ezelőtt lépett piacra az egyetlen hazai alapítású, főként magánszemélyek tulajdonában lévő biztosító. A Járai Zsigmond - volt pénzügyminiszter, későbbi jegybankelnök- nevével fémjelzett CIG Közép-európai Biztosító Zrt. az életbiztosítási piac egyik meghatározó szereplője, termékeit és szolgáltatásait nagy részben brókerek -elsősorban a BROKERNET- révén értékesíti.

Járai Zsigmond elmondta: 2,2 millió darab új 7 éves lejáratú kamatozó részvényt bocsátottak ki 1 milliárd 12 millió forint értékben. Az új részvényekből a jelenlegi tulajdonosi kör vásárolhat.

A Magyar Biztosítók Szövetségének adatai szerint társaság továbbra is piacvezetőnek számít a unit-linked, azaz az új kötésű, rendszeres díjas befektetési életbiztosítások területén.

Új termékük, a kedvező díjú kockázati életbiztosítás, melynek díjai 5 évente 5 százalékkal csökkennek. A terméket kifejezetten családok, szülők számára ajánlják, hiszen lehetőség van két biztosított egy szerződésben való biztosítására is.

A társaság vezetői kiemelkedő eredménynek tartják külföldi terjeszkedésüket: a Romániai menedzsment és értékesítő hálózat már készen áll az ügyfelek fogadására, az ottani engedélyek megszerzése, termékek kifejlesztése is a megfelelő ütemben zajlott.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 23. csütörtök
Tekla
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?