Nyugdíjas évek: stabil "5. pillér" az ING-től

Pénzcentrum
2009. október 20. 12:55

Az ING szerint kutatások is azt mutatják, hogy honfitársaink kétharmada sajnos nem tudja, hogy mikor és milyen feltételekkel lehet nyugdíjba menni. Az emberek nem ismerik a változó nyugdíjrendszer alapjait és nem készülnek a nyugdíjas éveikre. Az emberek saját maguk tehetnek a legtöbbet azért, hogy anyagi biztonságban éljenek teljes életet nyugdíjas korukban, ebben segíthet az ING Biztosító újabb innovációja, melynek középpontjába a garancia került.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az ING Biztosító Kronosz Programja a pénzügyi termékek következő generációját képviseli. A biztosító szerint a válság alapjaiban változtatta meg azt, amit a piaci szereplők a pénzügyi szolgáltatásokról gondoltak. A válság hatására új kihívások születtek, az emberek újra a hosszú távú megtakarítások felé fordultak.

Kronosz Garantált Eurós Jövedelem Program 100 %-os tőkegaranciával


Az új terméket Martijn Gribnau, az ING Biztosító Zrt. vezérigazgatója mutatta be

A piaci szereplők akkor maradhatnak sikeresek, ha egyszerűsítik a folyamataikat és átláthatóbbá teszik a termékeiket.

A Kronosz egy közép- és hosszú távú megtakarítási és befektetési lehetőség, mely számos ügyféligényre ad megfelelő választ.

A termék elsődleges célja, hogy a nyugdíjas években is segítsen biztosítani a kívánt életszínvonalat.

Az ING Biztosító az ügyfelek által befizetett díjakra 100 % tőkegaranciát nyújt. Ennek köszönhetően nem fordulhat elő olyan pénzügyi fordulat, mely a befizetett összegek értékét csökkentené. A kifizetés időpontja függetleníthető a nyugdíjba vonulás időpontjától, ráadásul kamatadó- és öröklési illeték mentes.

Az ügyfelek hat részvény és kötvényalapba fektetve gyarapíthatják megtakarításaikat. A rendszeres befizetéseket egyszeri összegekkel is ki lehet egészíteni. Az ügyfél a tartam végén két lehetőség közül választhat, kéri a garantált havi járadékot euróban (amelyen belül három folyósítási tartam is választható) vagy egyösszegű kifizetést kér.

A termék kialakítása átláthatóságot teremt az ügyfelek számára, akik pontosan megismerhetik a szolgáltatás költségeit. Az újszerű megtakarítási és befektetési lehetőség ügyfelekhez történő eljuttatásában első körben a BROKERNET nyújt segítséget, később csatlakozik a programhoz a Citibank és az Erste Bank is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 22. 19:20