Döbbenetes képek: 600 milliót raboltak 39 másodperc alatt

2009. augusztus 24. 11:02

Elképesztő fotók jelentek meg ma több brit hírportálon is. Egy londoni ékszerbolt biztonsági kamerája által készített felvételeken jól látszik, ahogy egy motoros bűnbanda közel 2 millió font értékű ékszert rabol, kevesebb mint 40 másodperc alatt.


A hat tagú rablóbanda 3 motorral érkezett a nyugat-londoni ékszerbolt elé, mindannyian bukósisakot viseltek. Egyikőjük azonnal betörte az üzlet kirakatát egy hatalmas kalapáccsal, majd a rablók berontottak az üzletbe, és elkezdték kipakolni a legértékesebb ékszereket a vitrinekből.

 


Az üzletben négytagú személyzet és egy vásárló tartózkodott, akik ellenállás nélkül a földre guggolva nézték végig, ahogy a rablók kifosztják az üzletet - pontosan 39 másodperc alatt. Az üzlet vezetője elmondta: a fékező motorok hangjára lettek figyelmesek, ekkor már érezték, hogy valami baj lehet. A következő pillanatban pedig már hallották is, ahogy a hatalmas kalapács betöri az üvegajtót.

 


A legdrágább ékszer, amit elvittek egy 500 ezer font (154 millió forint) értékű gyémánt nyakék volt. Ugyanakkor a rablók a nagy kapkodásban több gyémántot is elejtettek az üzlet bejáratánál, de a járókelők készségesen visszaadták őket a személyzetnek.

 


A rendőrök nagy erőkkel keresik a bűnbandát, akiket a hírek szerint már több tucat bűncselekmény elkövetésével vádolnak.

 

 

Fotók: thesun.co.uk

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?