Munkanélküli biztosítás: százezrek állnak a házhoz

Pénzcentrum
2009. július 7. 08:32

Míg korábban csak hitelekhez kötve létezett az állásvesztés esetén segítséget nyújtó biztosítás, az elmúlt hónapokban azonban egyre több társaság döntött úgy, hogy szabad felhasználású konstrukciókkal is beszáll a versenybe.

A piacon lévő, munkanélküliség esetére szóló biztosítások többsége hitelfedezeti konstrukció vagy csak egy szűk kör - például életbiztosítást kötők - számára elérhető. Van azonban olyan szabad felhasználású munkanélküliségi biztosítás is, amely a villanyszámlától az autó törlesztőrészletének fizetésén át a bevásárlásig bármire elkölthető.

A verseny hatására csökkennek a havi tarifák, egyre kevésbé szigorúak a szerződési feltételek, a kártérítési összegek viszont emelkednek.

Jelenleg országosan 400-500 ezer, állásvesztés esetére kötött szerződés él, beleértve az ingatlan-, áru- és egyéb hitelekhez kapcsoltakat.

Korábban a piacon csak a hitelekhez kapcsolódóan volt elérhető ez a típusú biztosítás - a bankoknak érdekük volt, hogy védjék hitelfelvevőiket haláleset, rokkantság, betegség, illetve munkanélküliség esetére, és mindenképp visszakapják a pénzüket

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Korántsem mindenki gondolja azonban úgy, hogy megéri a kockázat. Van olyan társaság, ahol tervezték, hogy bevezetik a szabad felhasználású konstrukciót, de végül - épp a válság munkaerő-piaci hatásait látva - nem léptek.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?