24 °C Budapest

Munkanélküli biztosítás: százezrek állnak a házhoz

Pénzcentrum
2009. július 7. 08:32

Míg korábban csak hitelekhez kötve létezett az állásvesztés esetén segítséget nyújtó biztosítás, az elmúlt hónapokban azonban egyre több társaság döntött úgy, hogy szabad felhasználású konstrukciókkal is beszáll a versenybe.

A piacon lévő, munkanélküliség esetére szóló biztosítások többsége hitelfedezeti konstrukció vagy csak egy szűk kör - például életbiztosítást kötők - számára elérhető. Van azonban olyan szabad felhasználású munkanélküliségi biztosítás is, amely a villanyszámlától az autó törlesztőrészletének fizetésén át a bevásárlásig bármire elkölthető.

A verseny hatására csökkennek a havi tarifák, egyre kevésbé szigorúak a szerződési feltételek, a kártérítési összegek viszont emelkednek.

Jelenleg országosan 400-500 ezer, állásvesztés esetére kötött szerződés él, beleértve az ingatlan-, áru- és egyéb hitelekhez kapcsoltakat.

Korábban a piacon csak a hitelekhez kapcsolódóan volt elérhető ez a típusú biztosítás - a bankoknak érdekük volt, hogy védjék hitelfelvevőiket haláleset, rokkantság, betegség, illetve munkanélküliség esetére, és mindenképp visszakapják a pénzüket

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Korántsem mindenki gondolja azonban úgy, hogy megéri a kockázat. Van olyan társaság, ahol tervezték, hogy bevezetik a szabad felhasználású konstrukciót, de végül - épp a válság munkaerő-piaci hatásait látva - nem léptek.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. május 22. 09:42
A jelenlegi árszintek mellett nem lesz elég lítium, hogy fedezze a kiugró akkumulátor keresletből fa...
MEDIA1  |  2024. május 22. 09:35
A 444 szerint Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója óriásit csúsztatott az EP-listavezetői tévévitára...
Bankmonitor  |  2024. május 22. 08:34
A tavaly év végi adatok szerint 2020-hoz képest mind Budapesten, mind a nagyobb vidéki városokban ke...
Kiszámoló  |  2024. május 21. 14:41
Valaki tanácsot kért, hogy befizessen-e egy magyar tanfolyamra, aminek az első része most "csak" 350...
Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 22. szerda
Júlia, Rita
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem