28 °C Budapest

Veszélyes nyárra készülnek a biztosítók

2009. június 26. 08:27

Sorra jönnek elő új termékeikkel a biztosítók, ezzel is készülve a nyári szezonra, amikor is sokféle káresemény bekövetkezhet. Erőteljes növekedést mutatnak az online biztosítási termékek, melyek között a kgfb után az utasbiztosítás a második legnépszerűbb termék, de a lakásbiztosítások is szépen növekednek ebben a szegmensben.

A Pénzcentrum azt írja, az Union tapasztalatai szerint az utazási piac szűkülésével párhuzamosan utasbiztosítást is kevesebben kötnek, s ez az előző év hasonló időszakához képest körülbelül 30 százalékos csökkenést jelent. Az Allianz és Groupama egyaránt arról számolt be, hogy az idei év elején még nem volt visszaesés: valószínűleg a síelőknek köszönhetően, akik sokkal tudatosabban indulnak kikapcsolódni, mint a nyári "hobbituristák". Előbbi cégnél számszerűen az év első két hónapjában még közel 30 százalékkal több utas biztosította magát az eddigi nyári hónapok azonban stagnálást, visszaesést hoztak. A tapasztalatok szerint a legnagyobb nyertesei a válságnak az online biztosítók lehetnek.

A CLB online értékesítési mennyisége 2008 év azonos időszakához viszonyítva 2009-ben 50 százalékkal nőtt utasbiztosítások terén.

Az Aegon direktbiztosítási üzletága azonban a közelgő nyárra és a szűkös pénztárcákra való tekintettel komoly engedményt tett az árakból, hiszen napi 250 forintért kínál biztosítást. A spórolás ára, hogy csak a Magyarországgal szomszédos országokban használható, s nem tartalmaz poggyászbiztosítást. Személyi asszisztenciát és alapvető pénzügyi biztonságot viszont nyújt: hiszen a legfőbb egészségügyi segítségek mellett limit nélkül biztosítja a hazaszállítás költségeit is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A tavaly kb. 430 ezer otthonbiztosítás több mint egyharmadát már nem saját hálózaton, hanem más módon, elsősorban direkt csatornán keresztül kötötték az ügyfelek. A Genertel Biztosító ezt kihasználva dobta piacra a napokban lakásbiztosítási termékét. Csikós Dániel vezérigazgató szerint alapos piackutatás támasztja alá e döntés helyességét. A lakásbiztosítást immár önrész mellett is meg lehet kötni, erre háromféle önrész-összegből lehet választani.

Az anyabiztosító Generali is nyári akciót indít: szeptember közepéig a meglévő és új lakásbiztosítások mellé ún. Nyári vakációs csomagot ad az ügyfeleknek, amely a strandi lopás, kerékpárlopás és a fagyasztott élelmiszerek megromlásának kockázataira is fedezetet ad.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?