16 °C Budapest

Pörögnek az online biztosítások - elégedettek az alkuszok

2009. április 24. 10:17

Úgy tűnik, az internetes biztosítási szolgáltatást kínáló cégeket nem érinti a válság: kivétel nélkül mindegyikük emelkedésről számolt be az idei év első negyedévében. A kgfb, casco, életbiztosítási és utasbiztosítási termékek is kelendőnek bizonyultak.

A Generali csoporthoz tartozó Genertel például az első három hónapban 23,5 százalékkal tudta növelni biztosítási szerződései számát, melynek egyik oka a tavaly jól sikerült kgfb-kampány volt. A csak internetes, és telefonos szerződéskötési lehetőséget kínáló cég 40 ezer új szerződést tudott kötni.

Az online alkuszok szintén komoly növekedésről számolnak be. A CLB Független Biztosítási Alkusz Kft.-nél az előző év hasonló időszakához képest másfélszeresére nőtt a biztosítások száma, főként az életbiztosításoknak köszönhetően, melyek száma megnégyszereződött.

A PBA-nál is jól kezdődött az év, az első három hónapban 40 százalékkal növelte a kgfb-szerződések számát, a casco-ét pedig megduplázta, holott erre a termékre csak most akarnak jobban összpontosítani a cégnél - mondta Lantos Lóránt, online üzletág vezető.

A casco-k száma a Netrisknél is dinamikusan bővült, 34 százalékos növekedés volt, míg a lakásbiztosításoknál 36 százalékos.

A felfutásra magyarázat lehet, hogy a válság kapcsán egyre többen keresnek jó ár-érték arányú biztosításokat, amihez az online oldalak összehasonlíthatósága nagy segítséget nyújt. Az idei évre ennek megfelelően az alkuszok további felfutást prognosztizálnak.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 28. kedd
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?