18 °C Budapest

Pörögnek az online biztosítások - elégedettek az alkuszok

2009. április 24. 10:17

Úgy tűnik, az internetes biztosítási szolgáltatást kínáló cégeket nem érinti a válság: kivétel nélkül mindegyikük emelkedésről számolt be az idei év első negyedévében. A kgfb, casco, életbiztosítási és utasbiztosítási termékek is kelendőnek bizonyultak.

A Generali csoporthoz tartozó Genertel például az első három hónapban 23,5 százalékkal tudta növelni biztosítási szerződései számát, melynek egyik oka a tavaly jól sikerült kgfb-kampány volt. A csak internetes, és telefonos szerződéskötési lehetőséget kínáló cég 40 ezer új szerződést tudott kötni.

Az online alkuszok szintén komoly növekedésről számolnak be. A CLB Független Biztosítási Alkusz Kft.-nél az előző év hasonló időszakához képest másfélszeresére nőtt a biztosítások száma, főként az életbiztosításoknak köszönhetően, melyek száma megnégyszereződött.

A PBA-nál is jól kezdődött az év, az első három hónapban 40 százalékkal növelte a kgfb-szerződések számát, a casco-ét pedig megduplázta, holott erre a termékre csak most akarnak jobban összpontosítani a cégnél - mondta Lantos Lóránt, online üzletág vezető.

A casco-k száma a Netrisknél is dinamikusan bővült, 34 százalékos növekedés volt, míg a lakásbiztosításoknál 36 százalékos.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A felfutásra magyarázat lehet, hogy a válság kapcsán egyre többen keresnek jó ár-érték arányú biztosításokat, amihez az online oldalak összehasonlíthatósága nagy segítséget nyújt. Az idei évre ennek megfelelően az alkuszok további felfutást prognosztizálnak.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 21. 20:57
A Tisza Párt alelnöke egy Facebook-bejegyzés alatt fejtette ki, mit gondol az MTVA által szervezendő...
Bankmonitor  |  2024. május 21. 15:27
Az MNB mai döntése alapján 2024.05.22-től az alapkamat értéke 7,25% lesz. Ez 50 bázispontos csökkené...
Kiszámoló  |  2024. május 21. 14:41
Valaki tanácsot kért, hogy befizessen-e egy magyar tanfolyamra, aminek az első része most "csak" 350...
Kasza Elliott-tal  |  2024. május 20. 21:36
Eladtam ma az összes részvényemet 22 és 22,2 dolláron, 33% felett egy kicsivel kerestem rajtuk. Soka...
Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 22. szerda
Júlia, Rita
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem