Direktbiztosítót inditott az Aegon

2009. április 30. 16:32

Új direktbiztosítási szolgáltatót indított április elején az AEGON Magyarország, amely a jövőben internetes megoldásaival kíván élen járni a biztosítási piacon. Az AEGONdirekt.hu oldalon írásos megbízás nélkül, online módon lehet ezentúl gépjármű-, lakás- vagy éppen életbiztosítást kötni, és eddig ismeretlen típusú termékek is elérhetők lesznek. Az AEGON a most indított szolgáltatáscsomaggal meglévő értékesítési csatornáit egészíti ki, s idén közel 10 ezer, az AEGONdirekt.hu révén kötött szerződéssel kíván új, az internet világától nem elzárkózó ügyfélszegmensekhez eljutni.

Újdonságokkal a fejlődő piacon

A társaság sajtótájékoztatóján Zatykó Péter, az AEGON Magyarország vezérigazgatója többek között arról beszélt, a biztosító eddigi internes szolgáltatásain túl elérkezettnek látták az időt, hogy egy külön üzletág keretében, újszerű megoldásokkal és egyszerű hozzáféréssel könnyítse meg régi és új ügyfelei dolgát. Ezt a célt szolgálja a közel 250 millió forintos éves befektetéssel indított AEGONdirekt.hu, amely üzletági értelemben a csoport hatodik cégének nevezhető. A piac, amelyre az új társaság lép, növekvő, de még fejletlen piac: a tavaly kötött 520 000 darab szerződés 87%-át online alkuszok kötötték, és csak 13% kötődött közvetlenül a biztosítókhoz. A szerződéskötésekben leginkább a kgfb, az utasbiztosítás, a casco, és negyedikként a lakásbiztosítás járt élen, míg az életbiztosításokra ez a fajta értékesítés kevésbé volt jellemző.

Zatykó szerint a biztonság, kiszámíthatóság és nyugalom iránti igény különösen megnövekedett az elmúlt hónapokban, ezért a termékfejlesztésben olyan termékeket is útjukra szeretnének indítani, amelyek kizárólag online köthetők. A biztosítási kultúra fejlesztésében Magyarországon szerinte van még mit tenni, akár befektetésről, akár hitelfelvételről vagy a lehetőségek felméréséről van szó. Az AEGON ezen az online megoldásokkal is szeretne változtatni, ezt a célt szolgálja majd többek között a kifejezetten internetre szabott ügyfélszolgálat is.


Új csatorna, új termékek

Az AEGONdirekt.hu első üzleti évének tervszáma 10 ezer db szerződés. Az új csatornák nyitásával eddig mindig újabb ügyfélszegmenst tudott elérni a társaság, és remélik, ez idén is így lesz. Nem feltétlenül lesz minden termékük saját termék, az "élni és élni hagyni" elv alapján más biztosítókkal is együtt szeretnének működni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A biztosító az év folyamán több, egyedi élethelyzetre megoldást kínáló biztosítást is be fog vezetni, ilyen a családtervezéstől a baba megszületésén keresztül a gyermek élete során is segítséget nyújtó kismama-biztosítás, vagy éppen a beültethető chipkártya nélkül is igénybe vehető kisállat-biztosítás. A honlapon mindezen kívül már az indulás óta elérhetők az AEGON Magyarország Csoport nyugdíjpénztári és hiteltermékei is.

Kényelmi megoldások, könnyű tájékozódás

Marosvölgyi Péter, az AEGONdirekt.hu szakmai igazgatója hangsúlyozta: közhely már, hogy az a cég, amelyik nincs fenn az interneten, nem is létezik. Ezen már túl kell lépni, az újhelyzetben ugyanis nem elég, hogy fent van egy vállalkozás a világhálón, jó honlappal kell az ügyfelek rendelkezésére állni.

Az új megoldások előnyei a következők szerint foglalhatók össze: könnyen kiszámolható biztosítási díj, online megköthető biztosítás, az ügyfelek chat formájában is feltehetik kérdéseiket a biztosító szakértőinek. Ez utóbbi igazi újdonságnak számít a piacon. Az ügyfél az interneten tájékozódhat a biztosítási feltételekről is, megismerheti a háttéradatokat, elolvashatja az adott termékekre vonatkozó híreket, cikkeket, valamint tippekkel, ötletekkel is segítenek a munkatársak az eligazodásban. Ezen felül még online kárbejelentésre is lehetőség lesz. A szerződés pedig írásbeli megbízás és elektronikus aláírás nélkül, kényelmesen, otthonról megköthető.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?