9 °C Budapest

Direktbiztosítót inditott az Aegon

2009. április 30. 16:32

Új direktbiztosítási szolgáltatót indított április elején az AEGON Magyarország, amely a jövőben internetes megoldásaival kíván élen járni a biztosítási piacon. Az AEGONdirekt.hu oldalon írásos megbízás nélkül, online módon lehet ezentúl gépjármű-, lakás- vagy éppen életbiztosítást kötni, és eddig ismeretlen típusú termékek is elérhetők lesznek. Az AEGON a most indított szolgáltatáscsomaggal meglévő értékesítési csatornáit egészíti ki, s idén közel 10 ezer, az AEGONdirekt.hu révén kötött szerződéssel kíván új, az internet világától nem elzárkózó ügyfélszegmensekhez eljutni.

Újdonságokkal a fejlődő piacon

A társaság sajtótájékoztatóján Zatykó Péter, az AEGON Magyarország vezérigazgatója többek között arról beszélt, a biztosító eddigi internes szolgáltatásain túl elérkezettnek látták az időt, hogy egy külön üzletág keretében, újszerű megoldásokkal és egyszerű hozzáféréssel könnyítse meg régi és új ügyfelei dolgát. Ezt a célt szolgálja a közel 250 millió forintos éves befektetéssel indított AEGONdirekt.hu, amely üzletági értelemben a csoport hatodik cégének nevezhető. A piac, amelyre az új társaság lép, növekvő, de még fejletlen piac: a tavaly kötött 520 000 darab szerződés 87%-át online alkuszok kötötték, és csak 13% kötődött közvetlenül a biztosítókhoz. A szerződéskötésekben leginkább a kgfb, az utasbiztosítás, a casco, és negyedikként a lakásbiztosítás járt élen, míg az életbiztosításokra ez a fajta értékesítés kevésbé volt jellemző.

Zatykó szerint a biztonság, kiszámíthatóság és nyugalom iránti igény különösen megnövekedett az elmúlt hónapokban, ezért a termékfejlesztésben olyan termékeket is útjukra szeretnének indítani, amelyek kizárólag online köthetők. A biztosítási kultúra fejlesztésében Magyarországon szerinte van még mit tenni, akár befektetésről, akár hitelfelvételről vagy a lehetőségek felméréséről van szó. Az AEGON ezen az online megoldásokkal is szeretne változtatni, ezt a célt szolgálja majd többek között a kifejezetten internetre szabott ügyfélszolgálat is.


Új csatorna, új termékek

Az AEGONdirekt.hu első üzleti évének tervszáma 10 ezer db szerződés. Az új csatornák nyitásával eddig mindig újabb ügyfélszegmenst tudott elérni a társaság, és remélik, ez idén is így lesz. Nem feltétlenül lesz minden termékük saját termék, az "élni és élni hagyni" elv alapján más biztosítókkal is együtt szeretnének működni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A biztosító az év folyamán több, egyedi élethelyzetre megoldást kínáló biztosítást is be fog vezetni, ilyen a családtervezéstől a baba megszületésén keresztül a gyermek élete során is segítséget nyújtó kismama-biztosítás, vagy éppen a beültethető chipkártya nélkül is igénybe vehető kisállat-biztosítás. A honlapon mindezen kívül már az indulás óta elérhetők az AEGON Magyarország Csoport nyugdíjpénztári és hiteltermékei is.

Kényelmi megoldások, könnyű tájékozódás

Marosvölgyi Péter, az AEGONdirekt.hu szakmai igazgatója hangsúlyozta: közhely már, hogy az a cég, amelyik nincs fenn az interneten, nem is létezik. Ezen már túl kell lépni, az újhelyzetben ugyanis nem elég, hogy fent van egy vállalkozás a világhálón, jó honlappal kell az ügyfelek rendelkezésére állni.

Az új megoldások előnyei a következők szerint foglalhatók össze: könnyen kiszámolható biztosítási díj, online megköthető biztosítás, az ügyfelek chat formájában is feltehetik kérdéseiket a biztosító szakértőinek. Ez utóbbi igazi újdonságnak számít a piacon. Az ügyfél az interneten tájékozódhat a biztosítási feltételekről is, megismerheti a háttéradatokat, elolvashatja az adott termékekre vonatkozó híreket, cikkeket, valamint tippekkel, ötletekkel is segítenek a munkatársak az eligazodásban. Ezen felül még online kárbejelentésre is lehetőség lesz. A szerződés pedig írásbeli megbízás és elektronikus aláírás nélkül, kényelmesen, otthonról megköthető.

PC BLOGGER & PODCASTER
Összkép  |  2022. október 3. 19:53
A háború vége nem látszik sehol, költségei már most tetemesek. Habár a harctéri jelentések, a gazdas...
MEDIA1  |  2022. október 3. 17:24
Megtörtént az RTL reklámértékesít házának átkeresztelése.
Bankmonitor  |  2022. október 3. 16:17
Az árak drasztikus emelkedése miatt most minden eddiginél jobban kell takarékoskodnunk. Ez a helyzet...
Holdblog  |  2022. október 3. 11:51
A monetáris politika lehetetlen hármassága kissé leegyszersítve azt mondja ki, hogy a a szabad tkemo...
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?