9 °C Budapest

Direktbiztosítót inditott az Aegon

2009. április 30. 16:32

Új direktbiztosítási szolgáltatót indított április elején az AEGON Magyarország, amely a jövőben internetes megoldásaival kíván élen járni a biztosítási piacon. Az AEGONdirekt.hu oldalon írásos megbízás nélkül, online módon lehet ezentúl gépjármű-, lakás- vagy éppen életbiztosítást kötni, és eddig ismeretlen típusú termékek is elérhetők lesznek. Az AEGON a most indított szolgáltatáscsomaggal meglévő értékesítési csatornáit egészíti ki, s idén közel 10 ezer, az AEGONdirekt.hu révén kötött szerződéssel kíván új, az internet világától nem elzárkózó ügyfélszegmensekhez eljutni.

Újdonságokkal a fejlődő piacon

A társaság sajtótájékoztatóján Zatykó Péter, az AEGON Magyarország vezérigazgatója többek között arról beszélt, a biztosító eddigi internes szolgáltatásain túl elérkezettnek látták az időt, hogy egy külön üzletág keretében, újszerű megoldásokkal és egyszerű hozzáféréssel könnyítse meg régi és új ügyfelei dolgát. Ezt a célt szolgálja a közel 250 millió forintos éves befektetéssel indított AEGONdirekt.hu, amely üzletági értelemben a csoport hatodik cégének nevezhető. A piac, amelyre az új társaság lép, növekvő, de még fejletlen piac: a tavaly kötött 520 000 darab szerződés 87%-át online alkuszok kötötték, és csak 13% kötődött közvetlenül a biztosítókhoz. A szerződéskötésekben leginkább a kgfb, az utasbiztosítás, a casco, és negyedikként a lakásbiztosítás járt élen, míg az életbiztosításokra ez a fajta értékesítés kevésbé volt jellemző.

Zatykó szerint a biztonság, kiszámíthatóság és nyugalom iránti igény különösen megnövekedett az elmúlt hónapokban, ezért a termékfejlesztésben olyan termékeket is útjukra szeretnének indítani, amelyek kizárólag online köthetők. A biztosítási kultúra fejlesztésében Magyarországon szerinte van még mit tenni, akár befektetésről, akár hitelfelvételről vagy a lehetőségek felméréséről van szó. Az AEGON ezen az online megoldásokkal is szeretne változtatni, ezt a célt szolgálja majd többek között a kifejezetten internetre szabott ügyfélszolgálat is.


Új csatorna, új termékek

Az AEGONdirekt.hu első üzleti évének tervszáma 10 ezer db szerződés. Az új csatornák nyitásával eddig mindig újabb ügyfélszegmenst tudott elérni a társaság, és remélik, ez idén is így lesz. Nem feltétlenül lesz minden termékük saját termék, az "élni és élni hagyni" elv alapján más biztosítókkal is együtt szeretnének működni.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A biztosító az év folyamán több, egyedi élethelyzetre megoldást kínáló biztosítást is be fog vezetni, ilyen a családtervezéstől a baba megszületésén keresztül a gyermek élete során is segítséget nyújtó kismama-biztosítás, vagy éppen a beültethető chipkártya nélkül is igénybe vehető kisállat-biztosítás. A honlapon mindezen kívül már az indulás óta elérhetők az AEGON Magyarország Csoport nyugdíjpénztári és hiteltermékei is.

Kényelmi megoldások, könnyű tájékozódás

Marosvölgyi Péter, az AEGONdirekt.hu szakmai igazgatója hangsúlyozta: közhely már, hogy az a cég, amelyik nincs fenn az interneten, nem is létezik. Ezen már túl kell lépni, az újhelyzetben ugyanis nem elég, hogy fent van egy vállalkozás a világhálón, jó honlappal kell az ügyfelek rendelkezésére állni.

Az új megoldások előnyei a következők szerint foglalhatók össze: könnyen kiszámolható biztosítási díj, online megköthető biztosítás, az ügyfelek chat formájában is feltehetik kérdéseiket a biztosító szakértőinek. Ez utóbbi igazi újdonságnak számít a piacon. Az ügyfél az interneten tájékozódhat a biztosítási feltételekről is, megismerheti a háttéradatokat, elolvashatja az adott termékekre vonatkozó híreket, cikkeket, valamint tippekkel, ötletekkel is segítenek a munkatársak az eligazodásban. Ezen felül még online kárbejelentésre is lehetőség lesz. A szerződés pedig írásbeli megbízás és elektronikus aláírás nélkül, kényelmesen, otthonról megköthető.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 24. 08:37
Egyre kevesebbet költenek médiára a magyarországi nagy hirdetők az árbevételük arányában. Amíg példá...
Kiszámoló  |  2024. április 24. 08:26
A múlt század közepén a legtöbb országban a cégek voltak az egyik legjelentősebb adóbefizetők, a tel...
Bankmonitor  |  2024. április 24. 07:30
Még mindig a változó kamatozású állampapírokkal érhető el a legmagasabb hozam a lakossági állampapír...
Holdblog  |  2024. április 24. 06:03
Megválasztása óta keveset beszélt Argentína új elnöke a dollárra való átállásról, pedig a lépésnek k...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem