UNION Biztosító: új, tőkevédett megtakarítási konstrukció

2009. április 16. 14:30

Az UNION Biztosító új, egyszeri díjas befektetési eszközalapokhoz kötődő életbiztosítással reagál a világgazdasági válság kihívásaira.

A kötvény- és részvénypiacok nyílt végű eszközalapjai mellett az ügyfél tőkevédett zárt végű eszközalapot is választhat. Az Európa Bajnok Tőkevédett eszközalap árfolyama az EuroStoxx 50 Indexhez kapcsolódik. A 100% tőkevédelem mellett az ügyfél a részvényindex növekedése és csökkenése esetén is jól jár.

A megváltozott befektetői igényekre reagálva az UNION új befektetési lehetőséget kínál az ügyfeleknek. A kötvény- és részvénypiacok széles kínálatát biztosító nyílt végű eszközalapok mellett az UNION-Titán nevű életbiztosítás keretében most egy rendkívül kedvező konstrukciójú, tőkevédett, zárt végű eszközalapot is választhat az ügyfél, amely a világgazdasági válság hatásait ellensúlyozva a részvények árfolyamának növekedését és csökkenését egyaránt a javára fordítja. Az Európa Bajnok Tőkevédett eszközalap különlegessége ugyanis, hogy az EuroStoxx50 részvényindex növekedése esetén a hozam 75%-át írja jóvá, de a fenti részvényindex csökkenése esetén is hozamot kínál, mivel a veszteség 25%-át nyereség formájában kapja meg az ügyfél.


Az eszközalap május 25-éig jegyezhető, futamideje 2009. június 5-től 2014. június 5-ig tart, melynek végén a tőke a hozammal együtt kivehető, vagy tovább gyarapítható egyéb eszközalapokban. "Ezzel az egyszeri díjas, befektetési eszközalapokhoz kötött életbiztosítással rugalmas módon teljesülhetnek ügyfeleink befektetési céljai. A konstrukciót mindenkinek ajánljuk, akinek fontos a biztonság és a hozam lehetősége." - mondta Zsoldos Miklós, az UNION Biztosító elnök-vezérigazgatója.

Az eszközalap árfolyama az EuroStoxx 50 Indexhez kötődik, amely az 50 legjelentősebb európai részvényt tartalmazza, köztük olyan nagyvállalatok részvényeivel, mint a Bayer, Danone, Deutsche Telekom, L'oreal, Nokia, Philips, Renault, Siemens vagy a Volkswagen. A jegyzési időszak alatt az UNION 12,5% éves kamatot biztosít időarányosan. Az eszközalap kezelője az ERSTE Bank Hungary Nyrt.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?