UNION Biztosító: új, tőkevédett megtakarítási konstrukció

2009. április 16. 14:30

Az UNION Biztosító új, egyszeri díjas befektetési eszközalapokhoz kötődő életbiztosítással reagál a világgazdasági válság kihívásaira.

A kötvény- és részvénypiacok nyílt végű eszközalapjai mellett az ügyfél tőkevédett zárt végű eszközalapot is választhat. Az Európa Bajnok Tőkevédett eszközalap árfolyama az EuroStoxx 50 Indexhez kapcsolódik. A 100% tőkevédelem mellett az ügyfél a részvényindex növekedése és csökkenése esetén is jól jár.

A megváltozott befektetői igényekre reagálva az UNION új befektetési lehetőséget kínál az ügyfeleknek. A kötvény- és részvénypiacok széles kínálatát biztosító nyílt végű eszközalapok mellett az UNION-Titán nevű életbiztosítás keretében most egy rendkívül kedvező konstrukciójú, tőkevédett, zárt végű eszközalapot is választhat az ügyfél, amely a világgazdasági válság hatásait ellensúlyozva a részvények árfolyamának növekedését és csökkenését egyaránt a javára fordítja. Az Európa Bajnok Tőkevédett eszközalap különlegessége ugyanis, hogy az EuroStoxx50 részvényindex növekedése esetén a hozam 75%-át írja jóvá, de a fenti részvényindex csökkenése esetén is hozamot kínál, mivel a veszteség 25%-át nyereség formájában kapja meg az ügyfél.


Az eszközalap május 25-éig jegyezhető, futamideje 2009. június 5-től 2014. június 5-ig tart, melynek végén a tőke a hozammal együtt kivehető, vagy tovább gyarapítható egyéb eszközalapokban. "Ezzel az egyszeri díjas, befektetési eszközalapokhoz kötött életbiztosítással rugalmas módon teljesülhetnek ügyfeleink befektetési céljai. A konstrukciót mindenkinek ajánljuk, akinek fontos a biztonság és a hozam lehetősége." - mondta Zsoldos Miklós, az UNION Biztosító elnök-vezérigazgatója.

Az eszközalap árfolyama az EuroStoxx 50 Indexhez kötődik, amely az 50 legjelentősebb európai részvényt tartalmazza, köztük olyan nagyvállalatok részvényeivel, mint a Bayer, Danone, Deutsche Telekom, L'oreal, Nokia, Philips, Renault, Siemens vagy a Volkswagen. A jegyzési időszak alatt az UNION 12,5% éves kamatot biztosít időarányosan. Az eszközalap kezelője az ERSTE Bank Hungary Nyrt.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 22. 21:18
A Mindenki Magyarországa Néppárt meghívót küld minden párt részére, hogy üljenek le egy asztalhoz és...
Kiszámoló  |  2024. május 22. 19:31
Írtam nemrég a gazdagokról (meg úgy általában a kapzsiságról), azokról, akik annyi pénzt felhalmozna...
Bankmonitor  |  2024. május 22. 13:07
Elérkezett a 2027/N BMÁP állampapír kamatfordulója: a papír május 26-án fizeti ki a negyedéves kamat...
Holdblog  |  2024. május 22. 09:42
A jelenlegi árszintek mellett nem lesz elég lítium, hogy fedezze a kiugró akkumulátor keresletből fa...
Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 22. 20:53
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem