3 °C Budapest

UNION Biztosító: új, tőkevédett megtakarítási konstrukció

2009. április 16. 14:30

Az UNION Biztosító új, egyszeri díjas befektetési eszközalapokhoz kötődő életbiztosítással reagál a világgazdasági válság kihívásaira.

A kötvény- és részvénypiacok nyílt végű eszközalapjai mellett az ügyfél tőkevédett zárt végű eszközalapot is választhat. Az Európa Bajnok Tőkevédett eszközalap árfolyama az EuroStoxx 50 Indexhez kapcsolódik. A 100% tőkevédelem mellett az ügyfél a részvényindex növekedése és csökkenése esetén is jól jár.

A megváltozott befektetői igényekre reagálva az UNION új befektetési lehetőséget kínál az ügyfeleknek. A kötvény- és részvénypiacok széles kínálatát biztosító nyílt végű eszközalapok mellett az UNION-Titán nevű életbiztosítás keretében most egy rendkívül kedvező konstrukciójú, tőkevédett, zárt végű eszközalapot is választhat az ügyfél, amely a világgazdasági válság hatásait ellensúlyozva a részvények árfolyamának növekedését és csökkenését egyaránt a javára fordítja. Az Európa Bajnok Tőkevédett eszközalap különlegessége ugyanis, hogy az EuroStoxx50 részvényindex növekedése esetén a hozam 75%-át írja jóvá, de a fenti részvényindex csökkenése esetén is hozamot kínál, mivel a veszteség 25%-át nyereség formájában kapja meg az ügyfél.


Az eszközalap május 25-éig jegyezhető, futamideje 2009. június 5-től 2014. június 5-ig tart, melynek végén a tőke a hozammal együtt kivehető, vagy tovább gyarapítható egyéb eszközalapokban. "Ezzel az egyszeri díjas, befektetési eszközalapokhoz kötött életbiztosítással rugalmas módon teljesülhetnek ügyfeleink befektetési céljai. A konstrukciót mindenkinek ajánljuk, akinek fontos a biztonság és a hozam lehetősége." - mondta Zsoldos Miklós, az UNION Biztosító elnök-vezérigazgatója.

Az eszközalap árfolyama az EuroStoxx 50 Indexhez kötődik, amely az 50 legjelentősebb európai részvényt tartalmazza, köztük olyan nagyvállalatok részvényeivel, mint a Bayer, Danone, Deutsche Telekom, L'oreal, Nokia, Philips, Renault, Siemens vagy a Volkswagen. A jegyzési időszak alatt az UNION 12,5% éves kamatot biztosít időarányosan. Az eszközalap kezelője az ERSTE Bank Hungary Nyrt.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. november 30. 05:05
Ebben az epizódban Baráti Ákossal, a Jalsovszky Ügyvédi Iroda vezető ügyvédjével beszélgetek. Fő tém...
MEDIA1  |  2022. november 29. 17:17
Az RTL Magyarország tájékoztatása szerint azért nem készül újabb évad A Séf meg a többiek című széri...
Kiszámoló  |  2022. november 29. 15:02
Először a kormány meghirdetett egy ingyenes napelem-telepítési pályázatot az Unió pénzéből, amit jó...
MNB Intézet  |  2022. november 29. 10:14
A tudomány kérdéseinek megválaszolására sok esetben statisztikai módszereket veszünk igénybe. A stat...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?