5 °C Budapest

Morbid, de igaz: életbiztosítás temetésre!

Pénzcentrum
2009. február 25. 14:38

Egyedülálló termékkel rukkolt elő a CIG közép-Európai Biztosító: a Pannónia Alkony Életbiztosítás segítségével gondoskodhatunk saját temetésünkről, sőt a hagyatékról való gondoskodás is jelentősen leegyszerűsödik és olcsóbbá válik.

Ahogy közeledik az időskor, egyre többen és többen gondolkodnak el, milyen célokra is lehet majd használni az évek alatt összegyűjtött vagyont. Talán kissé morbid, de a felmérések évek óta azt mutatják, hogy az időskori válaszadók egészen nagy hányada gondol arra, félre kell némi pénzt tenni a saját temetésükre is - mondta el Sallai Linda, a CIG termékfejlesztő aktuáriusa.

A család szempontjából sem közömbös, hogy nemcsak a gyásszal, de a temetés lebonyolításának költségeivel is meg kell küzdeniük. A Pannon Alkony Életbiztosítás ezeken a terheken igyekszik enyhíteni. Megkötésekor a szerződő fél eldöntheti, milyen módon kívánja megkapni a végtisztességet, a biztosítási piacon pedig egyedülálló módon már másnaptól garantálja a cég a kiválasztott szolgáltatást.

A szerződésben foglalt temetés magas színvonalú szolgáltatásának biztosításához a CIG szerződést kötött az Országos Temetkezési Egyesület és Ipartestülettel, valamint a MATESZ-szel. Az együttműködés másik nagy előnye, hogy nemcsak a biztosító irodáiban, hanem temetkezési vállalkozóknál, illetve a Budapesti Temetkezési Intézet irodáiban is köthető ilyen biztosítás - mondta el a termékbemutató sajtótájékoztatóján dr. Simóka Kálmánné, az utóbbi intézmény vezetője.

További előnye a nyugaton egyébként régóta létező biztosításnak, hogy más befektetési formákkal szemben itt sem kamatadó, sem örökösödési illeték megfizetésére nem kötelezik az örökösöket, így azok néhány napon belül hozzájuthatnak az elhunyt megtakarításaihoz. A szerződés már havi néhány ezer forintos megtakarítással megköthető, 18 és 80 év között bárki számára, külön orvosi vizsgálat nélkül. Házaspárok együtt is megköthetik a szerződést, ilyenkor egy szerződésben gondoskodhatnak mindkettejük temetéséről. A biztosító az egyedül maradt házastárs temetéséről további díjfizetés nélkül is gondoskodik.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. november 28. 10:16
Jogerősen pert nyert a Kúrián a DK-val szemben a Duna Médiaszolgáltató (Közmédia), és eközben jogerő...
Kiszámoló  |  2022. november 28. 09:48
A hétvégén Zakopaneben voltunk a családdal. Két dolog tűnt fel. Az egyik az euronetes automaták elké...
Holdblog  |  2022. november 28. 06:01
Amikor a gazdasági teljesítmény romlására és a háztartások rendelkezésre álló jövedelmének stagnálás...
Bankmonitor  |  2022. november 27. 14:34
Kimondani is szörnyű, de idén októberben már 21 százalék fölötti az infláció. Az egyre nehezedő anya...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 28. 10:30