33 °C Budapest

Címke: örökösödési illeték (25 cikk)

Pénzcentrum | 2010. szeptember 8. 16:58

110 milliárddal nőtt a K&H Alapkezelő által kezelt vagyon

Több mint 110 milliárd forinttal, 16%-kal nőtt a K&H Alapkezelő által kezelt befektetések nagysága, ezzel közel 800 milliárd forintra növekedett a második legnagyobb hazai alapkezelő által kezelt vagyon értéke.

Pénzcentrum | 2010. június 24. 13:02

Lassan nyugdíjba mennek a rendszerváltás vállalkozói

A rendszerváltás családi vállalkozói lassan leköszönnek, 3-ból 2 vállalkozás azonban nem éli túl az alapító távozását és a cégek egyharmada jelentős veszteséget könyvel el a tulajdonosi átrendeződés ideje alatt. Bár az egyenes ágú örökösödésre vonatkozó illetékfizetési kötelességet a kormány eltörölni szándékozik, a helyzet csak kicsit lett kedvezőbb. A korábban felvetett lehetőségek, mint például a bizalmi vagyonkezelés intézménye, ma is napirenden van.

Pénzcentrum | 2010. június 14. 10:02

Örökösödési illeték: "aberráció" eltörölni

A kormány eltörölné az örökösödési illetéket egyenes ági rokonok között. Az ellenzék szerint ez igazságtalan, mert a leggazdagabbaknak kedvez, és logikátlan, mert a házastársak kimaradnak a mentességből.

Pénzcentrum | 2010. február 15. 10:47

A hosszú távú adókedvezmények éve az idei

A januárban életbe lépett adókedvezmények célja, hogy a magánszemélyek számára vonzóbbá tegyék a hosszú távú öngondoskodást. Befektetési és adótanácsadó szakértőink segítségével áttekintettük, hogy ez mennyiben sikerült, és kiknek jelent valódi lehetőséget.

Pénzcentrum | 2009. október 8. 09:17

Az egyéb ingatlanilletékek pótolták a kieső haláladót

Az APEH statisztikái szerint az ingatlanvásárlások után megfizetett illetékek pótolták azt a kiesést, amit az örökösödési illeték 20 millió forint értékhatárig történő eltörlése okozott. A tranzakciók száma ugyanakkor kevesebb volt, mint az előző évben.

Pénzcentrum | 2009. március 4. 14:15

Raiffeisen: új termékek, még több megtakarítás

Az elmúlt években a bankszektor termék-innovációi, és a lakosság bankhasználati szokásai is leginkább a hiteltermékekre fókuszáltak. A hitelfelvétel sokkal inkább része a mai magyar társadalom pénzügyi kultúrájának, mint a megtakarítási hajlandóság.

Pénzcentrum | 2009. február 26. 17:00

Már 12 éve készülhet a végső útra

A Signal Biztosító már 1997-ben, azaz 12 évvel ezelőtt bevezette - a hazai piacon elsőként - az "ezüst generáció" számára szóló Testamentum biztosítását, melynek segítségével a biztosított előre gondoskodhat a méltóságteljes végső búcsúról, megkímélve a hozzátartozókat az anyagi terhektől.

Pénzcentrum | 2009. február 25. 14:38

Morbid, de igaz: életbiztosítás temetésre!

Egyedülálló termékkel rukkolt elő a CIG közép-Európai Biztosító: a Pannónia Alkony Életbiztosítás segítségével gondoskodhatunk saját temetésünkről, sőt a hagyatékról való gondoskodás is jelentősen leegyszerűsödik és olcsóbbá válik.

Pénzcentrum | 2008. november 25. 14:30

20 millió forintig eltörölték az örökösödési illetéket!

Olyan rövid idő van vissza az új, öröklést érintő adójogszabály hatályba lépéséig, hogy nem kell szándékosan húznunk folyamatban lévő öröklési ügyeinket. Ha viszont már megkaptuk az elsőfokú illetékhivatali határozatot, és nem fellebbeztünk 15 napon belül, akkor a határozat jogerőssé vált, és már nem beszélhetünk folyamatban lévő ügyről. Még akkor sem, ha nagyon kivételes esetről lévén szó, másod-vagy harmadfokú eljárás folyik a már jogerőre emelkedett határozat után.

Pénzcentrum | 2008. szeptember 19. 05:40

40 %-os "haláladó": tovább kaszál az APEH!

Az adóhatóság bevételeinek ugyan kevesebb, mint 2 %-a származik az illetékekből, a lakosságot terhelő fizetési kötelezettségeket azonban sokan túlzónak tartják. Az elmúlt években több politikus is szélmalomharcot vívott az örökösödési illeték eltörlése érdekében, ugyanakkor a szakértők úgy vélik, hogy a szélesebb kört érintő visszterhes vagyonátruházási illeték számítási módja is idejét múlt már.

Pénzcentrum | 2008. szeptember 15. 13:23

Kulcsemberek biztosítása - szakértői vélemény

A cégek által a dolgozókra kötött életbiztosítások egyre gyakrabban jelennek meg a béren kívüli juttatások között. Betegség, baleset esetén a biztosítottaknak és családjuknak anyagi biztonságot jelent ez a fajta törődés, ami egyúttal a hosszú távú lojalitás kiépítésének egyik eszköze is. A K&H Biztosító kulcsember biztosítását elsősorban ügyvezetőkre, gazdasági és kereskedelmi vezetőikre és kiválóan teljesítő munkatársakra kötik meg a cégek.

Pénzcentrum | 2008. július 7. 09:45

Korlátok és kedvezmények: védett műtárgyak birtoklása hazánkban

A hazai műkincspiacon számos védett műalkotás került kalapács alá az idei szezonban, de sok tárgyat éppen azután nyilvánítottak védetté, amikor megjelent egy aukciós katalógusban. Egyes gyűjtők szerint plusz terhet jelent egy védett műkincs birtoklása, mások úgy vélik, hogy ez különleges minőségi garanciát jelent.