27 °C Budapest

Címke: örökösödési illeték (32 cikk)

Pénzcentrum | 2010. szeptember 8. 16:58

110 milliárddal nőtt a K&H Alapkezelő által kezelt vagyon

Több mint 110 milliárd forinttal, 16%-kal nőtt a K&H Alapkezelő által kezelt befektetések nagysága, ezzel közel 800 milliárd forintra növekedett a második legnagyobb hazai alapkezelő által kezelt vagyon értéke.

Pénzcentrum | 2010. június 24. 13:02

Lassan nyugdíjba mennek a rendszerváltás vállalkozói

A rendszerváltás családi vállalkozói lassan leköszönnek, 3-ból 2 vállalkozás azonban nem éli túl az alapító távozását és a cégek egyharmada jelentős veszteséget könyvel el a tulajdonosi átrendeződés ideje alatt. Bár az egyenes ágú örökösödésre vonatkozó illetékfizetési kötelességet a kormány eltörölni szándékozik, a helyzet csak kicsit lett kedvezőbb. A korábban felvetett lehetőségek, mint például a bizalmi vagyonkezelés intézménye, ma is napirenden van.

Pénzcentrum | 2010. június 14. 10:02

Örökösödési illeték: "aberráció" eltörölni

A kormány eltörölné az örökösödési illetéket egyenes ági rokonok között. Az ellenzék szerint ez igazságtalan, mert a leggazdagabbaknak kedvez, és logikátlan, mert a házastársak kimaradnak a mentességből.

Pénzcentrum | 2010. február 15. 10:47

A hosszú távú adókedvezmények éve az idei

A januárban életbe lépett adókedvezmények célja, hogy a magánszemélyek számára vonzóbbá tegyék a hosszú távú öngondoskodást. Befektetési és adótanácsadó szakértőink segítségével áttekintettük, hogy ez mennyiben sikerült, és kiknek jelent valódi lehetőséget.

Pénzcentrum | 2009. október 8. 09:17

Az egyéb ingatlanilletékek pótolták a kieső haláladót

Az APEH statisztikái szerint az ingatlanvásárlások után megfizetett illetékek pótolták azt a kiesést, amit az örökösödési illeték 20 millió forint értékhatárig történő eltörlése okozott. A tranzakciók száma ugyanakkor kevesebb volt, mint az előző évben.

Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem