Mire képes egy eltévedt golflabda? - Félelmetes statisztikák

Pénzcentrum
2007. július 26. 09:45

Az elmúlt hetekben a média többször is felhívta az utazni készülők figyelmét az utasbiztosítás fontosságára. Miközben az utazók alig több mint harmada köt utasbiztosítást, a biztosítótársaságok egyre speciálisabb termékekkel igyekeznek egy-egy jól behatárolható csoportot megcélozni. A következőkben ezek közül a különleges termékek közül mutatunk be néhányat.


Autóasszisztencia

Nyaralásra Európa számos országába még ma is elsősorban saját autóval utazunk. Ennek meghibásodása az országhatáron belül is sok kellemetlenséget tud okozni, külföldön azonban ez még több problémával jár. A Generali-Providencia Biztosítónál 10 évesnél nem idősebb autó esetében köthető olyan autós biztosítás, amely a jármű működésképtelensége esetén térti a javítást, a szervizbe szállítást, az autó tárolását, a továbbutazás, valamint a bérautó költségeit is. A menetképtelenséget okozhatja baleseti sérülés, illetve műszaki meghibásodás is. Egy dologra azonban figyelni kell: a CASCO-t ez a termék nem helyettesíti, hiszen lopásra, részlopásra jellegénél fogva nem terjed ki.

Golfbiztosítás

Az utasbiztosításokra általában igaz, hogy csak a hobbiszinten folytatott tevékenységekre terjednek ki, ezek közül is általában a síelés és a snowboard kockázatait fedezik, a quad, a vízisí, rafting, vagy például a csónakkal vontatott "banán" esetében már pótdíjat kell fizetnünk. Kevesen gondolják azonban, hogy a látszólag szelíd, békés sportnak tekintett golf szerelmesei milyen problémákkal szembesülhetnek, ha nem kötik meg a számukra kínált golfbiztosítást.

Egy eltévedt labda komoly károkat tud okozni parkoló autókban és épületekben is, nem szólva a nézőknek vagy játékostársaknak okozott egészségkárosodásról. A bíróságok ilyen esetekben szinte kivétel nélkül a labdát ütő játékos felelősségét állapítják meg, ami sokszor rendkívüli anyagi terhet von maga után. Hogy ezek a káresemények nem is olyan ritkák, mint elsőre gondolnánk, azt a nemzetközi statisztikák is igazolják: ezek szerint évente 12 ezer golfozó szenved átmeneti vagy maradandó sérülést játék közben, a tárgyakban okozott károk ennél is gyakoribbak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ki gondolná, hogy a jó golfbiztosításnak ki kell terjednie a hole-in-one ütésekre is (ez az az esemény, amikor a játékos egy ütéssel rögtön a lyukba talál)? Pedig egy ilyen dicsőséges tett jelentős költségekkel jár: a protokoll szerint a játékos ilyenkor úgy ünnepel, hogy játékostársait is megvendégeli. Nos, aki megköti az Európa Biztosítónál elérhető golfbiztosítást, annak emiatt sem kell, hogy fájjon a feje!

Búvárbiztosítás

Honfitársaink közül is egyre többen hódolnak a búvárkodásnak. Ez a gyönyörű sport számos veszélyforrást rejt magában, ezért az alap utasbiztosítások nem is vállalják a merüléssel járó kockázatokat. Ha viszont külön búvárbiztosítási terméket fejleszt egy biztosító, akkor igyekszik valamennyi kapcsolódó kockázatra figyelemmel lenni.

Az Uniqa Biztosító Gyöngyhalász fantázianéven futó búvárbiztosítási módozatai például a klasszikus utasbiztosítási elemeken kívül tartalmazzák a keresés-kimentés, a hiperbár kamrai kezelés költségeinek fedezését, és szakértő orvos biztosítását is: Dr. Gőbl Anna búvárorvos neve minden hazai búvár számára megnyugtató garanciát jelent. A poggyászfedezet pedig kiterjed a három legfontosabb eszköz, a mentőmellény, a búvárkomputer és a légzőautomata meghibásodására és eltulajdonítására is.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2022. május 19. 17:06
Ha jó jövedelemmel rendelkezünk, akkor is nagyon lényeges lehet a bankválasztás: az egyes pénzintéze...
Holdblog  |  2022. május 19. 16:24
Mindannyiunkat érint a pénzromlás, de más és más mértékben. Sajnos van, akinek a kenyér ára okoz gon...
MEDIA1  |  2022. május 19. 16:08
A hírportál szerint Lázár János egy bizonyos Építési és Beruházási MÚZEUM vezetője lesz. Erről erede...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?