17 °C Budapest

Mire képes egy eltévedt golflabda? - Félelmetes statisztikák

Pénzcentrum
2007. július 26. 09:45

Az elmúlt hetekben a média többször is felhívta az utazni készülők figyelmét az utasbiztosítás fontosságára. Miközben az utazók alig több mint harmada köt utasbiztosítást, a biztosítótársaságok egyre speciálisabb termékekkel igyekeznek egy-egy jól behatárolható csoportot megcélozni. A következőkben ezek közül a különleges termékek közül mutatunk be néhányat.


Autóasszisztencia

Nyaralásra Európa számos országába még ma is elsősorban saját autóval utazunk. Ennek meghibásodása az országhatáron belül is sok kellemetlenséget tud okozni, külföldön azonban ez még több problémával jár. A Generali-Providencia Biztosítónál 10 évesnél nem idősebb autó esetében köthető olyan autós biztosítás, amely a jármű működésképtelensége esetén térti a javítást, a szervizbe szállítást, az autó tárolását, a továbbutazás, valamint a bérautó költségeit is. A menetképtelenséget okozhatja baleseti sérülés, illetve műszaki meghibásodás is. Egy dologra azonban figyelni kell: a CASCO-t ez a termék nem helyettesíti, hiszen lopásra, részlopásra jellegénél fogva nem terjed ki.

Golfbiztosítás

Az utasbiztosításokra általában igaz, hogy csak a hobbiszinten folytatott tevékenységekre terjednek ki, ezek közül is általában a síelés és a snowboard kockázatait fedezik, a quad, a vízisí, rafting, vagy például a csónakkal vontatott "banán" esetében már pótdíjat kell fizetnünk. Kevesen gondolják azonban, hogy a látszólag szelíd, békés sportnak tekintett golf szerelmesei milyen problémákkal szembesülhetnek, ha nem kötik meg a számukra kínált golfbiztosítást.

Egy eltévedt labda komoly károkat tud okozni parkoló autókban és épületekben is, nem szólva a nézőknek vagy játékostársaknak okozott egészségkárosodásról. A bíróságok ilyen esetekben szinte kivétel nélkül a labdát ütő játékos felelősségét állapítják meg, ami sokszor rendkívüli anyagi terhet von maga után. Hogy ezek a káresemények nem is olyan ritkák, mint elsőre gondolnánk, azt a nemzetközi statisztikák is igazolják: ezek szerint évente 12 ezer golfozó szenved átmeneti vagy maradandó sérülést játék közben, a tárgyakban okozott károk ennél is gyakoribbak.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Ki gondolná, hogy a jó golfbiztosításnak ki kell terjednie a hole-in-one ütésekre is (ez az az esemény, amikor a játékos egy ütéssel rögtön a lyukba talál)? Pedig egy ilyen dicsőséges tett jelentős költségekkel jár: a protokoll szerint a játékos ilyenkor úgy ünnepel, hogy játékostársait is megvendégeli. Nos, aki megköti az Európa Biztosítónál elérhető golfbiztosítást, annak emiatt sem kell, hogy fájjon a feje!

Búvárbiztosítás

Honfitársaink közül is egyre többen hódolnak a búvárkodásnak. Ez a gyönyörű sport számos veszélyforrást rejt magában, ezért az alap utasbiztosítások nem is vállalják a merüléssel járó kockázatokat. Ha viszont külön búvárbiztosítási terméket fejleszt egy biztosító, akkor igyekszik valamennyi kapcsolódó kockázatra figyelemmel lenni.

Az Uniqa Biztosító Gyöngyhalász fantázianéven futó búvárbiztosítási módozatai például a klasszikus utasbiztosítási elemeken kívül tartalmazzák a keresés-kimentés, a hiperbár kamrai kezelés költségeinek fedezését, és szakértő orvos biztosítását is: Dr. Gőbl Anna búvárorvos neve minden hazai búvár számára megnyugtató garanciát jelent. A poggyászfedezet pedig kiterjed a három legfontosabb eszköz, a mentőmellény, a búvárkomputer és a légzőautomata meghibásodására és eltulajdonítására is.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?