3 °C Budapest

Itt az újabb tipp, hogyan juthatsz gyorsan pénzhez!

Pénzcentrum
2007. július 30. 12:00

Nem tudod, hogyan biztosíthatod a kívánt pénzmennyiséget vállalkozásod számára? Sürgősen pénz kellene egy számla rendezéséhez, vagy más fizetéssel van elmaradva céged? A vállalkozások számtalan hitellehetőség-, illetve forma közül választhatnak, melyek nem csupán baj esetén nyújthatnak segítséget, a hitelek egy vállalkozás életében elengedhetetlen forrásként szolgálnak a növekedéshez. Most egy újabb hiteltípust térképezünk fel, nézzük, mit érdemes tudni a vállalkozások számára kínált kereskedelmi banki lombardhitelekről!

Miért jobb ez a vállalkozásunknak?

Lombardhitelről abban az esetben beszélhetünk, ha a hitel fedezetét értékpapír, vagy bankbetét képezi (több helyen találkozhatunk egyébiránt az életbiztosítás fedezete mellett nyújtott hitelekkel is).

Jellegében ez a hitel igencsak hasonlatos az ingatlanra bejegyzett jelzálog alapján nyújtott hitelekhez, ugyanakkor ez a vállalkozók számára jóval kedvezőbb lehet, hiszen az ingatlanfedezetű hitelek esetében gyakorta a családi ingatlant kénytelenek a vállalkozási hitel felvétele érdekében elzálogosítani a cégtulajdonosok, cégtagok, amely vész esetén akár elárverezésre is kerülhet.

Emellett fontos előnye a lombardhiteleknek, hogy, mivel a bank által értékelhető fedezetet nyújt az igénylő vállalat, ezért a legtöbb esetben nincsen szükség üzleti terv elkészítéséhez, amely általában a hitelfelvétel esetén "mumus" képében jelenik meg a vállalkozók szeme előtt.

Sőt, a hitelhez jutás gyorsaságára is hatással lehet a felajánlott fedezet, de természetesen a vállalkozás, illetve a fedezet (ez utóbbi hangsúlyosabb szerepet kaphat) minősítésétől ebben az esetben sem lehet eltekinteni. Akad olyan konstrukció, melynek esetében akár 24 órás bírálati idővel is kecsegtetnek.

Fedezeti kérdés

Mint már azt fentebb megemlítettük, a kifejezetten vállalkozások számára kifejlesztett lombardhitelek esetében a fedezet az egyes bankok által elfogadott betét, vagy értékpapír lehet.

Ezeket nem feltétlenül szükségeltetik, hogy a vállalkozás tulajdonosa, vagy a társaság tagja helyezze el, a betétet, értékpapírt magánszemély is felajánlhatja a vállalkozás számára, azaz annak a személynek, aki a fedezetet nyújtja, nem kell a vállalkozásba közvetlenül befektetnie.

A fedezetet nyújtó szempontjából érdemes megjegyezni emellett, hogy attól még, hogy a betét, illetve az értékpapír lesz a hitel biztosítéka, e megtakarításokat nem kell pénzzé tenni, azok továbbra is kamatoznak, illetve hozamot (balszerencse esetén) veszteséget termelnek.

Feltételes mód

A hitelt Magyarországon bejegyzett vállalkozások vehetik igénybe, melynek tulajdonosa, vagy más magánszemély rendelkezik magánbetéttel, illetve értékpapírral, amelyet fedezetként hajlandó az adott vállalkozás számára, hitelnyújtás céljaként fedezetként biztosítani.


Az MKB Bank lombardhitelének kamatkondícióit külön táblázatban kívánjuk bemutatni az átláthatóság fenntartása érdekében.


Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58