13 °C Budapest

Alacsonyabb díjakat szeretnél: 8 tipp a lakásbiztosításodhoz

Pénzcentrum
2007. június 4. 15:00

A nyári viharok közepette, miközben dörög az ég és csapkodnak a villámok, sokunknak juthat eszébe a már meglévő, vagy éppen még jó ideje folyamatban lévő lakásbiztosításunk, melynek hiánya könnyen fájdalmas ponttá válhat, ha a villám éppen a mi otthonunk elektromos eszközeit szemeli ki áldozatául.

A lakásbiztosítás meglétének fontossága nem kérdés, a biztonság ára azonban jelentős kihatással lehet pénztárcánkra, így érdemes lehet végiggondolni a külföldi szakértők által adott javaslatokat a biztosítási díjak csökkentésére vonatkozóan.

1. Gondold át: mire vagy tényleg szükséged?
A szakértők szerint mindenképpen érdemes mérlegelni a különböző módozatokat és a legmegfelelőbbet kiválasztani közülük.

2. Kombinálj - megéri!
A kombinált termékek esetében is díjcsökkenésre számíthatsz egyes biztosítók esetében, vagyis akkor ha az ingót és az ingatlant egyetlen szerződés keretében biztosítod.

3. Riasztórendszer és több ponton záródó bejárati ajtó: kezdeti befektetések egy hosszú távú stratégiához
A riasztórendszerek telepítése költséges vállalkozás, de a kezdeti költségek később díjcsökkenés formájában térülhetnek meg.

4. A polgárőrség lehet a probléma nyitja
A polgárőrségbe való belépés hazánk határain kívül már bevett díjmérséklési eljárás, hiszen a biztosító kockázata csökken a közbiztonság növekedésével.

5. Ne hagyd magad megvezetni: nézz körül a piacon!
Semmiképpen ne kössük meg az első adandó alkalommal a szerződést anélkül, hogy mélyebben elmerülnénk a piacon fellelhető ajánlatok tanulmányozásában.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

6. Internet: jobban jársz, ha alkalmazod!
Az Internet, mint kereső felület alkalmazása mára már elengedhetetlen, a különböző ajánlat összehasonlításakor.

7. Kárbejelentések nélkül könnyebb az élet...
Egyes biztosítók alkalmaznak olyan modulokat, melyek kedvezményeket adnak a kárbejelentéssel nem élő ügyfeleknek vagy díjcsökkentés, vagy visszatérítés formájában.

8. Kis kárért néha nem éri meg...
A kárbejelentés nélküli ügyfeleket díjcsökkentéssel jutalmazó módozatok esetében nem feltétlenül érdemes a kisebb károkat bejelenteni, hiszen a hosszútávú veszteség magasabb lehet.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?