Hitelt gyötrelmek nélkül? Vedd fontolóra, mielőtt késő lesz...

Pénzcentrum
2007. május 29. 09:50

Tisztán önerőből már-már lehetetlen lakást vásárolni, ha pedig hitelhez kell folyamodni, a legtöbb vásárló elbizonytalanodik, a banki ajánlatok ugyanis szinte összehasonlíthatatlanok az átlagember számára. Az ebből fakadó konfliktushelyzet kétféle kényszermegoldást szokott szülni: vagy felületes tájékoztatás alapján önmaga hoz döntést a hitelfelvevő, mellyel hosszú évek alatt százezreket bukhat, vagy végső kétségbeesésében egy pénzügyi közvetítő segítségét kéri. Utóbbi esetben fontos, hogy meggyőződjünk róla, a kiválasztott tanácsadónk valóban tud segíteni és nem csak a gyorsan megszerezhető jutalékra hajt. Fussunk végig a következőkben a lakásvásárlás előtt felmerülő legrelevánsabb pénzügyi kérdéseken és próbáljunk szakértő szemmel is elfogadható, ugyanakkor érthető válaszokat találni rájuk!

Rögtön a folyamat elején adódik a kérdés, mekkora értékű ingatlant engedhet meg magának valaki. A legtöbb közvetítő ebben még csak meg sem próbál segíteni, hiszen számukra csak az a fontos, hogy gyorsan megkötessen a hitelszerződés. Egy valódi - nem csak nevében - tanácsadó azonban igyekszik nem egy tranzakcióra összpontosítva kezelni az ügyfelet, hanem hosszú távon is egészséges mederben tartani pénzügyeit, így helyén kezeli az ilyen súlyú problémákat. A Portfolio Money oldalán található többek között egy olyan kalkulátor , melynek segítségével könnyen számszerűsíthetők azok a járulékos költségek, melyekről a legtöbb közvetítőnél szinte csak az utolsó pillanatban esik szó. Ha jobban belegondolunk, könnyen beláthatjuk, hogy az ügyvédi költséggel, illetékekkel és földhivatali díjakkal bizony számolnunk kell, illetve legalább el kell érnünk, hogy ebben segítsen nekünk egy szakértő közvetítő.

Az, hogy mekkora ingatlant engedhet meg magának a vásárló, nagymértékben függ attól, hogy mennyi hitelt vehet fel úgy, hogy eladósodottsági szintje még ne lépje túl a kívánatos mértéket. Az igazán profi tanácsadók ebben is tudnak segíteni, de könnyen elvégezhetünk magunknak is egy kalkulációt , hogy világosabban lássuk pénzügyi helyzetünket!

Amennyiben felmértük, meddig nyújtózkodhatunk biztonságosan, már "csak" a bankválasztás kérdésével kell megbirkóznunk. Mivel ez rendkívül kemény dió, nem árt, ha megbízható helyről igyekszünk beszerezni az információkat és nem esünk neki egyesével összevadászni a bankok kondícióit. Az akciós ajánlatok erdejében fontos, hogy mindig tegyünk különbséget az akciós kezdőrészlettel induló, ún. türelmi idős konstrukciók és a standard lakáshitelek között. Sajnos a legtöbb közvetítő az alacsony kezdeti részletet kommunikálva igyekszik eladni a termékeket, akad azonban olyan oldal , ahol ésszerűen elkülönítve, átláthatóan jelennek meg a konstrukciók.

Ha megvan az igényeinkre szabott legjobb, legmegfelelőbb hitel, akkor jöhet a papírmunka, amit szintén nem olyan kellemes magunk végezni, de egy szakértő közvetítő ebben is tud segíteni.

Ami rendkívül fontos, hogy olyan tanácsadót keressünk, aki a hitelfelvétel után is hajlandó megismerni bennünket és ha valami probléma merül fel, akkor készséggel és főleg szakértelemmel segít, legyen szó akár a meglévő hitel lecseréléséről , akár befektetési vagy biztosítási kérdésekről.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 6. 17:38
Az RTL több műsorában is szereplő Osváth Zsolt youtuber Zshowtime nevű csatornájának nyilatkozva egy...
Kasza Elliott-tal  |  2022. december 6. 14:36
A decemberi Top 10-es listám egyik cége. Az osztalékhozama még soha nem volt ilyen magas, 10% körül...
MNB Intézet  |  2022. december 6. 11:17
A japán jen közel 30 százalékos gyengülést mutatott az elmúlt egy év során, amivel az 1988-as részvé...
Bankmonitor  |  2022. december 6. 10:52
Számtalan család élt már a Babaváró hitel kiemelkedő előnyeivel, ahogy sokan használták ki az otthon...
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 6. 19:17