2020. november 29. vasárnap Taksony

10-ből 6 magyar gyógyul így: ez nincs benne a tb-ben


Megy a gondolkodás szabályozói körökben, hogy miképpen lehetne bevonni több forrást az egészségügybe. A pénz ugyanis már így is egészségügyre megy a betegek zsebéből, 300 milliárd forint folyik el a magánrendelők, magánklinikák igénybevételére. 2017-ben a magyarok 57 százaléka fordult meg a magánegészségügyben - írja az Index.

Magyarországon az egészségügyi ellátásra fordított pénz csupán kétharmada származik állami forrásból, a maradék egyharmadot már zsebből dobják össze a betegek. Becslések alapján 10-50 milliárd forint megy el évente hálapénzre, magánklinkákon, magánrendelőkben pedig 300 milliárd forintot fizettünk ki 2017-ben. A szektor fejlődését jól mutatja, hogy míg 2012-ben csupán a lakosság 37 százaléka vett igénybe magánegészségügyi ellátást, addig tavaly ez az arány már 57 százalékos volt.

Több állami szerv is foglalkozik az egészségügy átalakításának kérdésével, a legvalószínűbb, hogy valamilyen formában kiegészítő biztosítást vezetnek majd be, azonban ezt a témát nagyon vigyázva kezelik a kormánypártban, lévén, hogy korábban mind a vizitdíjat, mind pedig a több biztosítós rendszert elutasították - írja a portál.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Indul a karácsonyi roham: tömegek rohanták meg ezekért a Tescót, Lidlt, Spart
Mutatjuk a vásárlók kedvenc termékeit boltláncoként!


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS