18 °C Budapest
Cividale del Friuli, UD, Italy - June 20, 2017: Parking meter column in a square of an old town used as a parking lot with some out of focus cars in the background.

Érkeznek az újabb fizetős parkolózónák májustól? Mutatjuk, hol kell többet fizetni

2024. április 24. 09:40

Így változnak a kizárólagos lakossági parkolóhelyek és a fizetős parkolózónák területei a fővárosban- írta meg az ÉnBudapestem. Újbudán a Sashegyen, Zuglóban pedig az Örs vezér terénél kell fizetni tavasztól.

Zugló- Május 8-tól indul a próbaüzem a Nagy Lajos Király útja – Fogarasi út – Örs Vezér útja – Örs vezér tere által határolt területen, május 15-től pedig már csomagot kapnak az autósok – tudta meg az Énbudapestem. A május 15-21. közötti időszakban egy csekk nélküli figyelmeztetés lesz a szabálytalanul parkoló autók ablakán, a fizetős üzem május 22-től élesedik. További másik területekre is kiterjeszthetné ki a fizetős zónát, de ezek egyelőre váratnak magukra. Az egyik ilyen környék az Egressy út – Jerney utca – Fogarasi út – Nagy Lajos király útja által határolt terület, ami a májustól fizetőssé váló zónával szomszédos. A másik a Csömöri út – Rákospatak utca – Vezér utca – Egressy út – Lőcsei út – Szugló utca – Fűrész utca – Bosnyák utca – Lőcsei utca által határolt terület, ami jelenleg egy ingyenes „parkolási oázis” a térképen.

Újbuda- A XI. kerületben a Sashegyen történt a legfrissebb változtatás: április 2-től kell fizetni a parkolásért. A fizető övezet további bővítését nem tervezi az Újbudai Parkolásüzemeltető, de azt vizsgálják, hogy a bővítés milyen hatással van a határterületekre, és ha indokolt, további változtatásokat javasolnak az kerületi önkormányzatnak. Őrmezőn nem lehetséges a fizetős övezet további bővítése, tehát a Balatoni útig bezárólag még lesznek ingyenes parkolóhelyek. 

II. kerület- A II. kerületi önkormányzat nem bővíti a jelenlegi fizetős zónákat és azok besorolásán sem változtat. A kizárólagos lakossági parkolózónákat viszont fokozatosan kiterjesztik, jelenleg a parkolóhelyek 30-50 százaléka ilyen, ezek nagy része a zónahatárokat övező utcákban található.

Angyalföld- Angyalföldön régóta fizetős parkolózóna a kerület egész területe. Kizárólagos lakossági parkolóhelyek a Szent István körút – Váci út – Dráva utca – Carl Lutz rakpart négyszögben találhatók, ezek a kerület parkolóhelyeinek 30 százalékát teszik ki. A kijelölt helyeken nem csak hétköznap 18 és 7 óra között tilos a parkolás engedély nélkül, hétvégén is.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ferencváros- A ferencvárosi önkormányzat nem tervezi bővíteni a parkolási zónák területét.

Hegyvidék, Óbuda- A XII. kerületi és az óbudai önkormányzat elmondta a lapnak, hogy a kerületben nem tervezik a fizetős parkolózónák területének bővítését, és a meglévők besorolásán sem változtatnak a közeljövőben. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 22. 20:53
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm