21 °C Budapest
Cividale del Friuli, UD, Italy - June 20, 2017: Parking meter column in a square of an old town used as a parking lot with some out of focus cars in the background.

Érkeznek az újabb fizetős parkolózónák májustól? Mutatjuk, hol kell többet fizetni

2024. április 24. 09:40

Így változnak a kizárólagos lakossági parkolóhelyek és a fizetős parkolózónák területei a fővárosban- írta meg az ÉnBudapestem. Újbudán a Sashegyen, Zuglóban pedig az Örs vezér terénél kell fizetni tavasztól.

Zugló- Május 8-tól indul a próbaüzem a Nagy Lajos Király útja – Fogarasi út – Örs Vezér útja – Örs vezér tere által határolt területen, május 15-től pedig már csomagot kapnak az autósok – tudta meg az Énbudapestem. A május 15-21. közötti időszakban egy csekk nélküli figyelmeztetés lesz a szabálytalanul parkoló autók ablakán, a fizetős üzem május 22-től élesedik. További másik területekre is kiterjeszthetné ki a fizetős zónát, de ezek egyelőre váratnak magukra. Az egyik ilyen környék az Egressy út – Jerney utca – Fogarasi út – Nagy Lajos király útja által határolt terület, ami a májustól fizetőssé váló zónával szomszédos. A másik a Csömöri út – Rákospatak utca – Vezér utca – Egressy út – Lőcsei út – Szugló utca – Fűrész utca – Bosnyák utca – Lőcsei utca által határolt terület, ami jelenleg egy ingyenes „parkolási oázis” a térképen.

Újbuda- A XI. kerületben a Sashegyen történt a legfrissebb változtatás: április 2-től kell fizetni a parkolásért. A fizető övezet további bővítését nem tervezi az Újbudai Parkolásüzemeltető, de azt vizsgálják, hogy a bővítés milyen hatással van a határterületekre, és ha indokolt, további változtatásokat javasolnak az kerületi önkormányzatnak. Őrmezőn nem lehetséges a fizetős övezet további bővítése, tehát a Balatoni útig bezárólag még lesznek ingyenes parkolóhelyek. 

II. kerület- A II. kerületi önkormányzat nem bővíti a jelenlegi fizetős zónákat és azok besorolásán sem változtat. A kizárólagos lakossági parkolózónákat viszont fokozatosan kiterjesztik, jelenleg a parkolóhelyek 30-50 százaléka ilyen, ezek nagy része a zónahatárokat övező utcákban található.

Angyalföld- Angyalföldön régóta fizetős parkolózóna a kerület egész területe. Kizárólagos lakossági parkolóhelyek a Szent István körút – Váci út – Dráva utca – Carl Lutz rakpart négyszögben találhatók, ezek a kerület parkolóhelyeinek 30 százalékát teszik ki. A kijelölt helyeken nem csak hétköznap 18 és 7 óra között tilos a parkolás engedély nélkül, hétvégén is.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ferencváros- A ferencvárosi önkormányzat nem tervezi bővíteni a parkolási zónák területét.

Hegyvidék, Óbuda- A XII. kerületi és az óbudai önkormányzat elmondta a lapnak, hogy a kerületben nem tervezik a fizetős parkolózónák területének bővítését, és a meglévők besorolásán sem változtatnak a közeljövőben. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm