13 °C Budapest
Taxi car on the street at night

Újabb áremelés jöhet a benzinárstop kivezetése után: már zajlanak a tárgyalások a kormánnyal

2022. december 19. 09:32

Pénteken tárgyaltak egyes taxis érdek-képviseleti szervezetek képviselői Fónagy János gazdaságfejlesztési miniszterhelyettessel arról, milyen támogatást kaphatnak azután, hogy megszűnt a benzinársapka. A szervezetek képviselőinek elmondása szerint a Főváros nyitott volt a tarifaemelésekre, erre viszont idén már nem kerül sor; várhatóan februárban dönthetnek az áremelésről – írja a 24.hu.

A múlt hét pénteki egyeztetésen a benzindrágulás mellett szó volt a taxisok adózási lehetőségeinek lehetséges változása mellett a vizsgarendszerről, a gépjárműállománnyal kapcsolatos szabályozásról is. Ugyan taxisok továbbra is katásként adózhatnak, azonban annyi költségemelkedésük volt, hogy azzal nem, vagy csak minimálisan tudnak profitot termelni a szakszervezet szerint.

Szintén szó volt az alanyi adómentesség és a kata adózási vonatkozásairól, azonban ezek között inkonzisztencia áll fenn, melyet már vizsgál az Európai Unió és 2-3 hónap múlva kaphatnak választ a kérdésben. A megbeszélésen szóba került a taxiként használt autók életkorának felső határa. A taxis szervezet javasolta, hogy 13-ról 15 évre emelkedjen ez a határ, ami elől a kormány nem zárkózott el. A tarifaemeléssel kapcsolatban jövő februárban, az első közgyűlésen dönthet a főváros, mivel az utolsó, decemberi ülésen már nem jut idő a kérdésre.


 
 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm