Fuel Pump, Gas Station, Gasoline. Colorful Petrol pump filling nozzles isolated on white background , Gas station in a service in warm sunset. Head fuel vehicle refueling facility in Asia

Mennyire is drága a benzin, a dízel Magyarországon? Lesújtó válasz érkezett

2022. november 9. 10:46

Bár magánautóknak, a taxiknak és a mezőgazdasági gépeknek engedélyezett legfeljebb 480 forintos hatósági üzemanyagár a térségben messze a legolcsóbb, piaci árú üzemanyagot, nem éri meg Magyarországon tankolni - írja a Népszava.

A térség nyolc államában az osztrákkal holtversenyben a magyar piaci dízelár a legmagasabb – derült ki a lap összegzéséből. Tehát akik nem jogosultak a 480 forintos hatósági áras gázolajra, azok mind a hét Magyarországgal szomszédos országénál magasabb áron, literenként átlag 849 forintért tankolhattak október végén.

A benzinpiacon is hasonló a helyzet: hazai piaci benzinár több mint négy hónapja a nyolc ország rangsorában szinte töretlenül a harmadik legmagasabb. Itt szintén Ausztria és Szlovákia előzi a magyar árakat. Magyarországon múlt héten átlag 670 forintot kellett fizetni egy literért, Ausztriában 711-et, míg a szlovákoknál 698-at. A benzin ára viszont tovább fog emelkedni szerdán, bruttó 18 forinttal.

A hatósági áras üzemanyag azonban továbbra is a térség legolcsóbbja. A 42 európai ország közül a 352, illetve 369 forintos orosz, valamint 409 forintos belorusz benzin- és gázolajár legolcsóbb.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?