26 °C Budapest
Óvatosan tankolj ezeken a hazai kutakon: bukhatja a hatósági árat, aki nem figyel

Óvatosan tankolj ezeken a hazai kutakon: bukhatja a hatósági árat, aki nem figyel

2022. június 25. 11:31

A Mol kártalanítja azokat, akik pénteken 50 liter feletti tankolás miatt a jóval magasabb piaci árat fizették az üzemanyagért. A társaság azt ígéri, hogy a kutak átállításával napokon belül biztosítja, hogy ne fusson túl az, aki a csökkentett áron akar tankolni.

Péntekről a Mol töltőállomásain 50 liter üzemanyagot lehet hatósági áron tankolni, a kannákba pedig csak piaci áron lehet vásárolni. A Mol azt kommunikálta a pénteki bejelentést azzal indokolta, hogy hogy így tudják minden vásárlónak biztosítani a kiszolgálást és a töltőállomások zavartalan működését.

Azonban a Mol kutakon semmilyen automatizmus nem állítja le a tankolást 50 liternél, így aki tájékozatlan vagy figyelmetlen volt, könnyen belecsúszhat a 480 forintos üzemanyag helyett egy 800 forint feletti literenkénti árba.

A Mol úgy tájékoztatta az RTL Klubot, hogy ha valaki pénteken még nem tájékozódott, nem olvasta el a kiírást, és 50 liter felett tankolt, akkor ha jogosult hatósági árra, természetesen az 50 liter feletti tankolására is hatósági árat alkalmaz. Ez biztosan nem mindig van így, hiszen már megjelent olyan videós beszámoló, ahol az 53 literes tankolásra felszámolta a kút a 842 forintos árat. A Mol szerint ha ilyen történt, akkor azt Mol ügyfélszolgálatán érdemes jelezni, és a cég haladéktalanul kártalanítja.

A társaság azt is jelezte, hogy a jövő hét első felére minden kutat át tudnak állítani mechanikailag arra, hogy 50 litert tudjon vételezni a tankoló.

A Mol mellett az OMV, a Lukoil és az Auchan kútjain is életbe léptek mennyiségi korlátozások, vagyis egyre általánosabb, hogy a kutak nem feltétlenül szolgálnak ki annyi üzemanyaggal, amennyit szeretnénk. Emiatt Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének (FBSZ) elnöke jelezte, azzal a határozott kéréssel fordulnak a magyar autós társadalomhoz, hogy

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

kezdjenek el spórolni az üzemanyaggal, elfogyhat az üzemanyag Magyarországon.

A hatósági ár nem piaci ár, az árak eltérítése hiánygazdálkodáshoz vezet - mondta Egri, aki szerint a mennyiségi korlátozás arra utal, hogy fogyóban van az üzemanyag, hiszen különben nem lenne szükség korlátozásra. Egri Gábor szerint a mennyiségi korlátozás hetek óta jelen van a kisebb, független benzinkutakon is, amelyeket a szövetség képvisel. Ezek a kisebb kutak már jó ideje legfeljebb 5-10-20 literben maximálták a hatósági áron megvásárolható üzemanyag mennyiségét, olvasható a Portfolion.

A leadott rendelési mennyiség 66 százalékát kapják meg a kutak. Nem nehéz kikövetkeztetni, hogy ez mit jelent a kiszolgálási gyakorlatban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 9. kedd
Emőd
32. hét
Augusztus 9.
Az állatkertek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?