34 °C Budapest
Elképesztő drágulás a kedvelt nyaralási szolgáltatásnál: nagyot nézhet, aki repülővel utazik

Elképesztő drágulás a kedvelt nyaralási szolgáltatásnál: nagyot nézhet, aki repülővel utazik

2022. május 16. 14:26

Átlagosan 67 százalékkal kell többet fizetni egy egyhetes autóbérlésért, mint egy évvel korábban. Az olaszországi adatok szerint a nagyvárosok reptereinél már nem lehet 200 ezer forint alatt megúszni az egyheti kocsikölcsönzést.

Rossz hír a repülővel, vonattal nyaralni készülőknak: átlagosan 67 százalékkal többet kell fizetni egy autó heti bérleti díjáért, mint tavaly - írja az Autószektor olasz adatok alapján. Ugyanis a világszerte tapasztalható autóhiány és drágulás elérte a bérbeadási szektort is.

Az olasz fogyasztói érdekképviseleti szervezet, a Federconsumatori akár kétszeres bérleti díjakat is jósol erre a nyárra a tavalyi évhez képest. A június 20-tól 26-ig tartó héten a benzines autók bérlésének ára – a biztosítás és egyéb költségek nélkül – átlagosan 634,52 euró, azaz kb. 244 ezer lesz, ami 67%-kal magasabb a tavalyinál. 2021-ben 379,22 eurót (kb. 145 ezer forintot) kellett fizetni ugyanezért a kategóriáért, ugyanebben az időszakban.

Az átlagos emelkedés mellett kiugró esetek is lehetnek, mint a római Fiumicino reptérnél például a 2022. június 20. és 26. közötti 7 napra számított bérleti díjak átlagosan 602,75 euró (231 ezer forint) körül mozognak, ami 332,75 euróval (127 ezer forinttal) több, mint tavaly. A milánói Malpensa reptérnél autót bérlők pedig számítsanak arra, hogy a 2021-es 260,48 euróról, ami kb 100 ezer forint, 633 euróra, azaz nagyjából 243 ezer forintra ugrott az autóbérlés ára, ha egy hétre szeretnének kocsit kölcsönözni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?