Two workers wearing green shirts and blue pants work underneath a car in an automobile factory.  There are assembly lines, partially constructed cars, tools and electrical equipment in the background.

Példátlan nagy bajban az autópiac: rendelések százezreit törölték a chiphiány miatt

2022. január 31. 09:15

Németországban csak az elmúlt három hónapban körülbelül 430 ezer megrendelést mondtak vissza az autógyártók egy felmérés szerint. A megkérdezett kereskedések 80 százaléka érintett volt az országban -írja az autopro.hu.

Németországban csak az elmúlt három hónapban körülbelül 430 ezer megrendelést mondtak vissza az autógyártók a ZDK felmérése szerint. A megkérdezett kereskedések 80 százalékát érintették a visszamondások – írta meg az autopro.hu.

Thomas Peckruhn, a ZDK alelnöke szerint az adatok alapján úgy tűnhet, hogy a gyártók és az importőrök megpróbálják a kiskereskedésekre és a vásárlókra áthárítani a problémákat, amiket a chiphiány és az egyéb ellátási gondok okoznak. A kereskedések viszont arról számoltak be, hogy csak elvétve állnak el a vásárlástól az ügyfelek emiatt.

A német ZDK felmérése hozzáteszi azt is, hogy a  gyártók és importőrök néha figyelmen kívül hagyták azt a tényt, hogy a megrendelés elfogadása jogilag kötelező érvényű szerződést eredményez, amelyet nem könnyű egyoldalúan megváltoztatni vagy felmondani. A legtöbben nem kapnak kártérítést vagy segítséget a lemondásokért. Ezt a kereskedők 80 százaléka nyilatkozta.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 22. hétfő
Csilla, Noémi
17. hét
Április 22.
A Föld napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm