-1 °C Budapest
close up with shallow depth of field of brand new cars

Horror várólista a vizsgaállomásokon: erre készüljön fel, aki használtautót venne

2022. január 11. 10:44

Akár másfél-két hónapot is várni kell egy uniós országból behozott használt autó honosítására a kormányhivatalok alá tartozó vizsgaállomásokon. A Magyar Autóklub is beszállt az ügymenetbe, ők 3-5 napon belül tudnak időpontot adni honosításra.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Jelentősen túlterheltek a kormányhivatalok alá tartozó vizsgálóállomások, akár másfél-két hónapot is várni kell egy uniós országból behozott használt autó honosítására - írta az rtl.hu. Ebben hozott változást egy éve egy törvénymódosítás, amely alapján a Magyar Autóklub is végez honosítást.

A módosítás értelmében ugyanis a vizsgálóállomások mellet olyan szervezetek is beszállhatnak a külföldi autók honosításába, amik országos lefedettségű vizsgaállomásokkal bírnak, vagyis minden megyében van legalább egy ilyen telephelyük.

Az Autóklub tavaly tavasszal kapta meg ezt a minősítést az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól. A portál forrása szerint az ITM-ben felismerték, hogy valamit kezdeniük kell a vizsgaállomásokon lévő ügymennyiséggel, a hosszú várakozási idő miatt régóta érzékelhető volt a feszültség.

Az Autóklub 44 állomása közül a szolgáltatás 32 helyen érhető el, azonban a maradék telephelyek is csatlakozni fognak, amint megkapják az illetékes kormányhivatal engedélyét. A tapasztalatok pozitívak: az Autóklub 3-5 napon belül tud időpontot adni honosításra.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 25. kedd
Pál
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?