30 °C Budapest
Tesznek a magyar autósok a rekord drága benzinre: úgy tankolnak, mintha nem lenne holnap

Tesznek a magyar autósok a rekord drága benzinre: úgy tankolnak, mintha nem lenne holnap

2021. október 14. 09:17

Majdnem visszatért a járvány előtti szintre a hazai üzemanyagforgalom. Mint a friss adatokból kiderült, egyelőre nem befolyásolta érdemben a hazai autózási szokásokat a rekordokat döntögető üzemanyagár. Sőt, egyre többen választják a drágább, prémium üzemanyagokat.

Nem rengette meg a magyarokat a hihetetlen üzemanyag-drágulás: a Magyar Ásványolaj Szövetség legfrissebb forgalmi adatai szerint ugyanis többet tankoltunk az év első 9 hónapjában, mint a tavalyi év hasonló időszakában, amikor jócskán olcsóbbak voltak az üzemanyagok.

Ahogy a lenti ábrán is látszik, benzinből ha minimálisan is (a prémiumot és a sima 95-öst egybevéve 1,9 százalékkal), de több fogyott 2021-ben január és szeptember között, mint egy évvel korábban. A dízel esetében nagyobb a növekedés, összességében majdnem 6 százalékos, de ami a legérdekesebb, hogy a magyar autósok

A járvány előtti évhez képest ugyanakkor még bőven van elmaradás, 95-ös benzinből 24 százalékkal kevesebb fogyott idén, mint 2019 első 9 hónapjában, a sima dízel esetében 7,7 százalékos az elmaradás. Ugyanakkor a számokat igencsak felhúzzák a prémiumtermékek:

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Összességében így csak 3,6 százalékkal fogyott kevesebb üzemanyag Magyarországon, mint a járvány előtt.

A 95-ös benzin literenkénti átlagára szerdán 6 forinttal 488 forintra nőtt, a gázolaj literenkénti átlagára szintén 8 forinttal 501 forintra emelkedett. Pénteken pedig újabb drágulás jön: a benzin esetében ez bruttó 3 forintot jelent, míg a gázolaj átagára bruttó 4 forinttal emelkedik majd. Így pedig a 95-ös benzin literenkénti ára 491 forint lesz, a gázolaj literje pedig 505 forint lesz a holtankoljak.hu szerint. Ezzel mindkét üzemanyagtípus ára új történelmi rekordot dönt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 9. kedd
Emőd
32. hét
Augusztus 9.
Az állatkertek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?