7 °C Budapest
Aerial photo shows the Margaret Island and the Margaret Bridge in Budapest, Hungary

Egyre nehezebbé válik a közlekedés Budapesten: itt várhatók újabb forgalomkorlátozások

MTI
2021. szeptember 18. 10:14

Felújítás miatt szombattól megváltozott útvonalon közlekednek a buszok a XI. kerületi Október huszonharmadika utca környékén - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK. Az érintett szakaszon november 15-ig forgalomkorlátozásra is számítani kell - áll a közleményben. Pályakarbantartás miatt változik a gödöllői (H8-as), a csömöri (H9-es), valamint a ráckevei (H6-os) HÉV közlekedése is szombaton és vasárnap.

A tájékoztatás szerint az Október huszonharmadika utcát és az Irinyi József utcát a Fehérvári út és a Bogdánfy utca között újítják fel. A munkálatok több ütemben zajlanak majd. Az átépítés várhatóan 2022 júliusában fejeződik be. Az első ütemben a Petőfi híd felé vezető oldalt zárják le a Fehérvári úttól a Bercsényi utcáig, közműépítés miatt. A forgalmat a Bocskai út felé vezető útra terelik át. Emellett lezárják az Irinyi József utcában a külső sávot a Budafoki út és a Bogdánfy utca között. A szombaton kezdődő átépítés több járatot is érint, ezzel kapcsolatban tájékozódni a BKK honlapján, illetve a BKK FUTÁR alkalmazást használva lehet.

Pályakarbantartás miatt változik a gödöllői (H8-as), a csömöri (H9-es), valamint a ráckevei (H6-os) HÉV közlekedése szombaton és vasárnap, a vonalakon pótlóbuszok járnak majd - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A H8-as HÉV csak Kerepes és Gödöllő, Szabadság tér között jár a hétvégén, az Örs vezér tere és Kerepes között a H8-as (a kistarcsai kórház érintésével) és a H8A (az Auchan Liget érintésével) pótlóbuszokkal lehet utazni. Emellett pótlóbusz jár majd Gödöllő, Szabadság tér és Gödöllő állomás között is, H8-as jelzéssel - ismertették.

A H9-es HÉV helyett a teljes vonalon - az Örs vezér tere és Csömör között - a H9-es pótlóbusz jár, amely Cinkota-alsót nem érinti. A H6-os HÉV szombaton és vasárnap csak Soroksár, Hősök tere és Ráckeve között jár pályakarbantartás miatt. A Közvágóhíd és Soroksár, Hősök tere között a H6-os pótlóbusszal lehet utazni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm