4 °C Budapest
Aerial photo shows the Margaret Island and the Margaret Bridge in Budapest, Hungary

Egyre nehezebbé válik a közlekedés Budapesten: itt várhatók újabb forgalomkorlátozások

MTI
2021. szeptember 18. 10:14

Felújítás miatt szombattól megváltozott útvonalon közlekednek a buszok a XI. kerületi Október huszonharmadika utca környékén - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK. Az érintett szakaszon november 15-ig forgalomkorlátozásra is számítani kell - áll a közleményben. Pályakarbantartás miatt változik a gödöllői (H8-as), a csömöri (H9-es), valamint a ráckevei (H6-os) HÉV közlekedése is szombaton és vasárnap.

A tájékoztatás szerint az Október huszonharmadika utcát és az Irinyi József utcát a Fehérvári út és a Bogdánfy utca között újítják fel. A munkálatok több ütemben zajlanak majd. Az átépítés várhatóan 2022 júliusában fejeződik be. Az első ütemben a Petőfi híd felé vezető oldalt zárják le a Fehérvári úttól a Bercsényi utcáig, közműépítés miatt. A forgalmat a Bocskai út felé vezető útra terelik át. Emellett lezárják az Irinyi József utcában a külső sávot a Budafoki út és a Bogdánfy utca között. A szombaton kezdődő átépítés több járatot is érint, ezzel kapcsolatban tájékozódni a BKK honlapján, illetve a BKK FUTÁR alkalmazást használva lehet.

Pályakarbantartás miatt változik a gödöllői (H8-as), a csömöri (H9-es), valamint a ráckevei (H6-os) HÉV közlekedése szombaton és vasárnap, a vonalakon pótlóbuszok járnak majd - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A H8-as HÉV csak Kerepes és Gödöllő, Szabadság tér között jár a hétvégén, az Örs vezér tere és Kerepes között a H8-as (a kistarcsai kórház érintésével) és a H8A (az Auchan Liget érintésével) pótlóbuszokkal lehet utazni. Emellett pótlóbusz jár majd Gödöllő, Szabadság tér és Gödöllő állomás között is, H8-as jelzéssel - ismertették.

A H9-es HÉV helyett a teljes vonalon - az Örs vezér tere és Csömör között - a H9-es pótlóbusz jár, amely Cinkota-alsót nem érinti. A H6-os HÉV szombaton és vasárnap csak Soroksár, Hősök tere és Ráckeve között jár pályakarbantartás miatt. A Közvágóhíd és Soroksár, Hősök tere között a H6-os pótlóbusszal lehet utazni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 1. szerda
Ignác
5. hét
Február 1.
A civilek napja
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?