8 °C Budapest
Rengeteg magyar rosszul ül be az autójába: nem is tudnak róla, de óriási veszélyben vannak

Rengeteg magyar rosszul ül be az autójába: nem is tudnak róla, de óriási veszélyben vannak

2021. augusztus 26. 12:01

Egy friss együttműködés keretében olyan edukatív videósorozatok készülnek majd, amely nemcsak a kezdő vezetőknek, hanem a tapasztalt sofőröknek is szolgál hasznos vezetéstechnikai információkkal. Az első videóban az üléspozíció témakörét járja körbe közúti és versenyautóban is Hoffer Zsolt rendőr alezredes, vezetéstechnikai oktató, a HPRT pilótája.

Közös kampányba kezdett a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) és a Hungarian Police Rallye Team Kft. (HPRT) a biztonságos közlekedésre való figyelemfelhívás és a hazai közlekedési morál javítása érdekében.  Váratlan helyzetbe bármikor kerülhetünk, így a mindennapi közlekedésben rejlő veszélyekre nem minden esetben tudunk felkészülni, de, ha jó alapokkal rendelkezünk és körültekintőek vagyunk, akkor már sokat tettünk saját magunk és mások biztonságáért.

„A hazai díjköteles utakon évente nagyjából 400 millió járműáthaladást, és körülbelül 3 millió járművet látnak a fix kameráink. Ezek hatalmas számok, melyek évről évre növekednek. Ezért is tartjuk különösen fontosnak, hogy a biztonságos közlekedés az alapműveltség részévé váljon, amihez folyamatos edukációra és széleskörű tárgyi tudásra van szükség. Ezért is örülök, hogy olyan szakértőket tudunk bevonni a #közlekedjbiztonságosan kampányunkba, mint a Hungarian Police Rallye Team, amelynek tagjai valódi, a biztonságos közlekedést támogató, a mindennapokban használható gyakorlati információkkal tudnak segíteni.” – fogalmazott Bartal Tamás, a NÚSZ Zrt. vezérigazgatója.

A videósorozat első részében Hoffer Zsolt rendőr alezredes, vezetéstechnikai oktató, a HPRT pilótája a helyes üléspozíciót és az ahhoz tartozó járműbeállításokat mutatja meg, amelyeket sokan talán ismernek, de vagy nem, vagy helytelenül alkalmaznak.

„A könnyed és ugyanakkor biztonságos járműkezelés alapja a megfelelő üléspozíció. A jármű mozgását, esetleges csúszásait az autót vezető az ülésen keresztül érzékeli leghamarabb, ha megfelelően ül a volánnál. Ne tévesszük meg magunkat azzal, hogy egyszerűen hátra döntjük a támlát, hogy kényelmesen belefeküdjünk az autóba. A fekvő helyzetben történő vezetés ugyanis a jármű kezelésében alapvető késedelmet okoz, hiszen minden elsődleges reakciót megelőz a „felülés” mozzanata.” – tanácsolja Hoffer Zsolt.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ahhoz, hogy a legmegfelelőbb helyzetben üljünk a volán mögött, nemcsak az ülést, hanem a biztonsági övet és – ha lehet – a kormányt is be kell állítanunk úgy, hogy valóban stabilan, könnyeden és biztonságosan tudjuk irányítani a járművet. Arról, hogy ezen beállításokat hogyan kell elvégezni, mire kell figyelni és miért fontosak ezek, Hoffer Zsolt a videóban beszélt részletesen.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm