27 °C Budapest
Low section of man riding electric push scooter. Traffic street lights on background.

Ennek tuti nem fogsz örülni: heteken belül megváltozhat a KRESZ

2021. május 20. 16:45

Kanyarban az Országos Balesetmegelőzési Bizottság javaslata, amely az új e-eszközök közlekedési sorsát is meghatározza: az új KRESZ az elektromos rollerek és e-kerékpárok megjelenésére is reagál, 

Ha majd egyszer beköszönt a jó idő, egyre többen választanak majd a tömegközlekedési eszközöktől vagy az autótól eltérő eszközöket, például rollereket, elektromos rollereket vagy kerékpárt. Ennek kapcsán az Infostart azt tudakolta a Kormányinfón, hogy mikorra készülhet el a KRESZ módosítása, amely az elektromos rollerek és kerékpárok közlekedését is szabályozná.

"Az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosság készít egy olyan szakmai javaslatcsomagot, amely széles körű szakmai egyeztetésen megy keresztül. Épp most fekszik az Országos Balesetmegelőzési Bizottság asztalán, ezt követően kerül a kormány elé a javaslat" - fogalmazott válaszában Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A módosításra tehát még nem került sor, de a kormány a következő hetekben, legfeljebb hónapokban meg fogja tárgyalni és dönteni fog róla.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 15. kedd
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?