1 °C Budapest
Ezeket az autókat lopják leginkább Magyarországon 2016-ban

Ezeket az autókat lopják leginkább Magyarországon 2016-ban

2016. július 4. 14:01

Már a tolvajok sem kedvelik a Suzukikat úgy, mint rég. Míg tavaly a Swift volt a leglopottabb autó típus, addig mostanra már "csupán" a lista harmadik helyére került. Vannak más meglepetések is a 2016 első féléves lopási adatokban, egyre inkább előtérbe kerül a német prémium márkák lopása, a BMW és az Audi is befért a listák első öt helyezettje közé.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Kiderült, melyik autókat szeretik leginkább a tolvajok, a toplistában meglepő fordulatok is találhatók - írja a Vezess.hu. A Nemzetközi Autóvadász Közhasznú Egyesület (NAKE) adatai alapján ugyanis már nem a Suzuki Swift szerepel az első helyen, ahogy arról korábban beszámoltunk, hanem a Ford Focusokat kedvelik leginkább a tolvajok (korábban egyébként a második helyen állt a típus a listán).

A Swiftekre egyébként még mindig érdemes figyelni, mivel a harmadik helyen állnak a listán. Nagyot lépett viszont előre az Audi A4-es, míg korábban a top 10-be se fért be a típus, addig mostanra ez lett a negyedik legnépszerűbb autó a tolvajok között.

A márkákban is volt változás

A leglopottabb autómárkák listáját a Volkswagenek vezették korábban, de (valószínűleg a Focusok népszerűségének köszönhetően) mára már a Ford vezeti ezt a listát. A korábban második helyen szereplő Toyota viszont sokkal hátrébb szorult, már a TOP5 között sincs a lopottsági listán.

A harmadik helyen van viszont a BMW, amely korábban a 10. helyen állt. A lopottsági listán a dobogós hely azt jelzi, hogy sokkal jobban kedvelik a tolvajok ezt a márkát. A teljes listát a Vezess.hu oldalán találod.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?