24 °C Budapest
A magyar autósokat is sorra büntetik: erre kell figyelni

A magyar autósokat is sorra büntetik: erre kell figyelni

Pénzcentrum
2015. október 6. 10:01

A magyar autósokat sem kíméli az új bécsi parkolási rendszer - írja a Kisalföld.

A legfontosabb változás, hogy az úgynevezettrövidparkolási övezetetjelző táblát számos esetben csak a kerület határában állítják fel.

Bécsben túlnyomó többségében díjfizetés ellenében lehet közterületen parkolni. A parkolás során mindig figyelemmel kell lenni a jelzőtáblákra, melyek eligazítást nyújtanak, hogy az adott övezetben a parkolás tilos, kizárólag parkoló matricával/kártyával - azaz csak ott lakók részére - engedélyezett, vagy rövidparkolási zónába tartozik (Kurzparkzone) - mondta a lapnak Szilágyi Gergő, a bécsi Magyar Nagykövetség sajtótitkára.

A rövidparkolási övezetekben meghatározott időszakokban (munkanapokon, hétvégenként) és időtartamban (kerületenként változó, maximum 3 óra időtartamban) díjfizetés ellenében lehetséges csak a gépkocsival történő parkolás.

A rövidparkolási övezetet jelző táblát számos esetben csak a kerület határában állítják fel. Éppen ezért érdemes mindig előzetesen meggyőződni a díjfizetési kötelezettségről. A díjköteles parkolási övezetekre kiegészítésképpen kék felfestés hívhatja fel a figyelmet.

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?