Rendkívüli! Putyin kész békét kötni: itt vannak az orosz elnök szigorú feltételei

Rendkívüli! Putyin kész békét kötni: itt vannak az orosz elnök szigorú feltételei

2024. május 24. 12:50

Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke, nyitott egy olyan tűzszünetre, amely a jelenlegi harcvonalakat elismeri, ha ezáltal leállítható az ukrajnai konfliktus - állítják a Kremlhez közel álló források.

Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke, hajlik az ukrajnai konfliktus leállítására egy olyan tűzszünet révén, amely a jelenlegi harcvonalakat elismeri. Ezt orosz források állítják. A Reuters által megkérdezett öt személy közül három, akik Putyin politikai és üzleti döntéseibe belelátnak, részletezték az orosz vezető csalódottságát amiatt, hogy a nyugati támogatást élvező Ukrajna nem hajlandó tárgyalni.

Egy magas rangú forrás szerint Putyin hajlandó lenne a harcok felfüggesztésére  - írja a Daily Mail. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője megerősítette, hogy Oroszország nyitott minden párbeszédre, amely céljaik elérését szolgálja. Azonban Ukrajna részéről sem a külügyminisztérium, sem a védelmi minisztérium nem reagált erre.

Andrej Belousov kinevezése orosz védelmi miniszterré jelezheti az orosz gazdaság háborús alapokra helyezését, a források szerint Putyin kihasználná Oroszország jelenlegi lendületét a konfliktus lezáráshoz. A Kreml belső köréből érkező információk alapján úgy tűnik, Putyin elégedett az eddig elért eredményekkel és elegendőnek tartja őket ahhoz, hogy győzelmet hirdessen.

A konfliktus mindkét oldalon több tízezer emberéletet követelt és súlyos gazdasági szankciókat vont maga után Oroszországra nézve. Néhány forrás szerint

Putyin tudatában van annak, hogy bármilyen további előrelépés újabb mozgósítást igényelne, amit ő kerülni szeretne.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök világossá tette, hogy nem fogadja el Putyin feltételeit és vissza akarja szerezni az elvesztett területeket. Antony Blinken amerikai külügyminiszter szerint Putyin nem mutat komoly érdeklődést valódi tárgyalások iránt.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

 

Címlapkép: MTI/EPA/AFP pool/Natalija Kolesznyikova

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 16. vasárnap
Jusztin
24. hét
Június 16.
Apák napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm