18 °C Budapest
Close up of a young woman shopping in a beauty store, applying eye shadow tester on her hand. Cosmetics, make-up, beauty products shopping concept

Olyat csinált a L'Oreal, ami nagyon kevesen számítottak: bombasztikus hírt jelentettek be

2024. április 19. 16:43

A L'Oreal részvényei pénteken 5%-os emelkedést mutattak, miután az első negyedéves erős eladásnövekedésükkel felülmúlták a piaci várakozásokat, és megnyugtatták a befektetőket az Egyesült Államokbeli lassulással kapcsolatos aggodalmak tekintetében - tudósított a Reuters. .

A L'Oreal részvényei jelentős, 5%-os emelkedést mutattak pénteken, miután a cég első negyedéves eladási eredményei felülmúlták az elemzői várakozásokat. Ez a növekedés különösen fontos volt, tekintettel arra, hogy korábban aggodalmak merültek fel az Egyesült Államok piacán tapasztalható lassulás miatt. A részvények értéke 07:45-kor (GMT) érte el ezt a szintet, ami a legnagyobb növekedés 2023 januárja óta. Az év eleje óta a részvények értéke 6%-ot csökkent.

A világ legnagyobb szépségipari vállalata, a L'Oreal több mint 12%-os forgalomnövekedést jelentett az Észak-Amerikában és Európában egyaránt. Ezt a növekedést főként a tömegpiaci termékek és bőrgyógyászati kínálat hajtotta, amelyek ellensúlyozták a luxusszegmens gyengélkedését. A Barclays elemzői "sziklaszilárd negyedévnek" nevezték az eredményeket, kiemelve, hogy bár a cég elismerte az amerikai piac lassulását, mégis pozitívan lepte meg az elemzőket mind az Egyesült Államokban, mind Európában elért eredményeivel.

Érdekel a tőzsde? Kövesd, mi történik a világban a Pénzcentrum Árfolyam oldalán!

Ezen frissítés hatására nem csak a L'Oreal részvényei emelkedtek jelentősen, hanem más szépségipari vállalatok is hasonló tendenciát mutattak. Az Estee Lauder és a Coty részvényei is emelkedtek, előbbi mintegy 5%-kal, utóbbi pedig 3%-kal növelte értékét.

A Bernstein elemzői szerint a L'Oreal sikeresen produkált erős növekedést és képes volt reklám- és promóciós beruházásait globálisan optimalizálni. Ezáltal nemcsak kategóriák között tudott átcsoportosítani, hanem demográfiai csoportok között is, így növelve globális növekedését és rugalmasságát.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 22. 20:53
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm