Close up of hands filling up a lottery ticket form a concept of gambling

Áll a bál a több százmilliós lottónyeremény körül: ketten vették a győztes szelvény, de csak egy kap pénzt

2024. április 19. 19:03

Michael Cartlidge, aki korábban egy lottónyeremény miatt vitázott volt barátnőjével, bűnösnek találtatott egy másik ex-partnere bántalmazásában, miután heves veszekedés során megtámadta és fenyegette őt otthonukban - tudósított a Daily Mail. .

Michael Cartlidge, 39 éves férfi, bűnösnek találtatott egy korábbi párja bántalmazásában, miután heves vitába keveredett vele otthonukban. A Lincoln Magistrates' Court ítéletet hozott Cartlidge ellen, aki tagadta a vádakat, miszerint tavaly áprilisban megtámadta Crystal Neary-Phillipset, akivel nyolc évig élt együtt. Az eset során Cartlidge összetörte Neary-Phillips iPhone 12-es készülékét és megfenyegette őt.

A támadás hat hónappal azután történt, hogy Cartlidge állítása szerint közösen nyertek egy jackpotot (1 millió fontot; kb. 460 millió forint) új barátnőjével, Charlotte Coxszal. A férfi azt állította, hogy ő javasolta a kaparós sorsjegy vásárlását és később átutalta a vételár fedezésére szükséges összeget Coxnak. Azonban miután kapcsolatuk véget ért, Cox megváltoztatta véleményét a nyeremény megosztásáról.

A bíróság előtt Denis Quinn ügyész ismertette az eseményeket, amelyek során Cartlidge és Neary-Phillips pénzügyi vitába keveredett. A vita során Cartlidge fenyegetéseket fogalmazott meg és fizikailag is bántalmazta Neary-Phillipset. Az incidens következtében az áldozat zúzódásokat és horzsolásokat szenvedett.

Cartlidge tanúvallomást tett saját védelmében, tagadva a bántalmazást és azt állítva, hogy csak segíteni próbált Neary-Phillipsnek, amikor az megbotlott. A kerületi bíró Peter Veits azonban Neary-Phillips tanúvallomását hitelesnek találta és elítélte Cartlidg-et testi sértésért, egy év feltételes börtönt szabott ki rá.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ezenfelül Cartlidg-et arra kötelezték, hogy fizessen 200 fontot a jogi költségek miatt és további 26 font pótdíjat. A bíró nem ítélte meg kártérítést az áldozatnak a sérülések minimális volta miatt. Cartlidgnek a lottónyeremény kapcsán sem volt szerencséje, a Camelot lottótársaság vizsgálata után az Allwyn cég úgy döntött, hogy Cox asszony jogosult a nyereményre. A férfi így semmit nem látott az 1 millió fontos nyereményből.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra
20. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 18. 19:19
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm