17 °C Budapest

Nem csak az idősáv szűnt meg szombattól: így vásárolhatunk karácsony előtt

2020. december 14. 08:31

Megtette a hatását a kétórás délelőtti idősáv felfüggesztése ezüstvasárnap hétvégéje előtt: a várakozásoknak megfelelően az elmúlt két nap alatt kiegyensúlyozottabban jött lendületbe az ünnepek előtti vásárlási kedv, ami a két utolsó adventi héten, az élelmiszerboltokban pedig szenteste előtt pár nappal éri el a csúcspontját. Idén érezhetően visszafogottabb, a járványhelyzethez alkalmazkodó a lakosság év végi fogyasztása.

Már szombat délelőtt, illetve a teljes nyitvatartási időben érzékelhetően csökkent a nyomás a kereskedelmi egységeken - írja a Magyar Nemzet. A nagyobb láncok üzleteiben, a plázákban, drogériákban is azt tapasztalták, hogy arányaiban jobban eloszlott a már sűrűsödő vásárlótömeg mindkét hétvégi bevásárlási napon. Vasárnap az esti hétórás zárásig lendületesebb maradt a forgalom az ajándékok, - főként az iparcikkek, divatáruk, bútorok, műszaki eszközök, játékok - értékesítőinél, de főleg az élelmiszerüzletekben.

"Az idősáv felfüggesztése az eddigi jelzések szerint érzékelhetően segítette a vásárlótömeg egyenletesebb eloszlását az üzletekben. Teljesen zökkenőmentes volt az átállás a korábbi, korlátozás nélküli rendszerre, a vásárlók fegyelmezetten igazodnak a változásokhoz. Megfigyelhető, hogy az enyhítés mellett elvárt tudatos óvatosság is jelen van: mindenki viseli a maszkot, ügyel a távolságtartásra, nem jellemző az ajándékboltok csoportos látogatása, az idén ez nincs jelen programszerűen" - mondta el Vámos György, aki szerint több áruterületen élénkült a forgalom, de még hullámzó a kép.

Idén általánosan érezhető úgy a költekezésben, ahogy a bolti jelenlétben, hogy visszafogottabb karácsonyi ünneplésre készül az ország

- tette hozzá.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem