2020. augusztus 12. szerda Klára

Laptopot, tabletet vennél? Ne csodálkozz, brutális drágulást hozott a járvány


Az új koronavírus-járvány előtt még a magyar háztartások 93,6 százaléka rendelkezett mobiltelefonnal, 48,9 százaléka laptoppal, 41 százaléka asztali számítógéppel, 30,1 százaléka okostelevízióval és csupán 18,3 százaléka tablettel. De március-áprilisban minden megváltozott - számol be a HelloVidék.

Március közepén, a járványhelyzet komolyra fordulása után hirtelen drasztikusan megugrott a forgalom, mondhatni pánikszerűen kezdtek el rendelni a webshopban. A tizenöt éves nyitva tartásunk során egyszer sem tapasztaltunk ilyen mértékű felfutást, kivéve talán az elmúlt pár év Black Friday-ei alatt. Azonban míg ezek az alkalmak tervezett és kalkulálható kiugrások voltak, addig ez a helyzet teljesen váratlanul érte az egész piacot. Sem a kereskedelmi hálózatok, sem a beszállítók nem voltak felkészülve erre a mennyiségre, így gyakorlatilag akinek szerencséje volt az meg tudta venni amit szeretett volna, magyarul jutott neki, de sokan voltak, akiket a legnagyobb jóindulattal sem tudtunk már kiszolgálni

- mondta el a HelloVidék kérdésére Gungl Ákos, az egyik pécsi számítástechnikai szaküzlet- és szervizhálózat (Laptopszalon) értékesítési vezetője.

Ha érdekel a teljes cikk a HelloVidék oldalán elolvashatod. KATT!

 

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.