A virsli áránál érdemi csökkenésre csak hónapok múlva lehet számítani, hiába indult már el lefelé a sertésár a termékpályán.
Holnap lép hatályba a Magyar Élelmiszerkönyv változása. Ennek köszönhetően új fantázianevekkel találkozhatunk a boltokban, és egyes termékek drágábbak is lehetnek.
Augusztus elsejétől több húst kell tartalmaznia bizonyos húskészítményeknek az előírás szerint, ugyanis lejárt a Magyar Élelmiszerkönyv hatályba lépésének egy éves türelmi ideje. Ez alapján az egyes húskészítmények összetétele az alábbiak szerint változik:
- párizsi legalább 51 százalék hústartalom,
- virsli legalább 51 százalék hústartalom,
- krinolin legalább 55 százalék hústartalom,
- Zala felvágott legalább 60 százalék hústartalom,
- májasok legalább 25 százalék hústartalom,
- nyári turista szalámi legalább 65 százalék hústartalom.
Eddig a májkrémeknél elég volt a 12 százalékos hústartalom, tehát elég jelentős a változás, duplájára emelik a kötelező húsarányt. Azoknak a termékeknek az esetében, amelyekben nem növelik a gyártók a húsarányt, nevet kell változtatni, ennek értelmében jöhet a pálcikák, rudacskák, és készítmények korszaka. Azoban viszont, amelyekben emelik a gyártók a húsok arányát, a magasabb bekerülési költségek miatt áremelkedés is várható - írja a Nosalty a Zoom.hu-ra hivatkozva.
Nagyon fájni fog, ha egyszer ki kell józanodni az árrésstopból: érik a katasztrófa a hazai boltokban
Nagy Ádám, a Nádudvari Élelmiszer ügyvezetője szerint az árrésstop miatt elmaradtak az indokolt áremelések, miközben a költségek érdemben nőttek.
-
Húsz évre bebiztosították magukat: így juthat fix áron zöldáramhoz ez az ipari óriásvállalat
Tóth Zoltánt, az E.ON EIS (Energy Infrastructure Solutions) megoldásértékesítési osztályvezetőjét kérdeztük.
-
Gesztenye-feldolgozó, pizzéria, repülőgyár, fémipari vállalat - négy cég, négy iparág és azonos kihívások (x)
Az E.ON sikeres hazai kkv-kal közös együttműködésben mutatja be, hogyan tud segíteni egy energiaszolgáltató a cégek versenyképességében.








