2020. szeptember 27. vasárnap Adalbert

Hiába a vészhelyzet: tömve voltak az üzletek a hétvégén


Hiába a vészhelyzet, rengetegen mentek vásárolni vasárnap délelőtt: sokan az alapvető szabályokat sem tartották be.

Sokan még mindig nem veszik komolyan a koronavírus-járványt, noha a legtöbb áruház felhívja a vásárlók figyelmét az óvintézkedésekre. Az ATV Híradójának beszámolója szerint rengeteg vevő volt vasárnap délelőtt a nagyobb áruházakban és kertészetekben, de sokan töltötték a napot a szabadban is. Az egyik budapesti barkácsáruházban a parkoló tele volt autókkal, sokan virágföldet, növényeket és kertészeti cikkeket vásároltak, maszk viszont nem volt mindenkin, a távolságot pedig a legtöbben nem tartották be.

Mi az üzletben elhelyeztünk több feliratot, ami felhívja a figyelmet arra, hogy ha lehet, akkor csak azokat a termékeket fogják meg, amit szeretnének is megvásárolni, hordjanak maszkot, kesztyűt, fertőtlenítsék a kezüket. A vásárlók tartsanak távolságot egymással sorban álláskor

- nyilatkozta Boros Dávid, az Oázis kertészet ügyvezető igazgatója.

A jó idő sokakat a szabad csábított, voltak, akik rollerezéssel, voltak, akik kerékpározással, míg mások futással töltötték vasárnap a délelőttjüket. A csatorna beszámolója szerint a zuglói Rákos patak partján vasárnap is rengetegen voltak.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor kalkulátorunk szerint 60 hónapos futamidőre jelenleg az UniCredit Bank nyújtja a legjobb ajánlatot, náluk 42 099 forintos törlesztővel számolhatsz; míg az MKB Banknál 43 358 forintos törlesztőt ígér a 10,95%-os THM. Érdemes még megemlíteni a Cetelem, a K&H Bank, illetve a Raiffeisen Bank ajánlatát is, náluk a teljes futamidőre tekintve 11,28% és12,84% közötti THM-mel kalkulálhatsz. Ha kíváncsi vagy arra is, mennyit kell visszafizetni összesen a hazai bankoknak, ha 2 millió forintot veszel fel 60 hónapos futamidőre, akkor a kondíciókért és egyéb kedvezményekért kersd fel a Pénzcecntrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Már repkednek a 100 ezres bírságok: könnyen megüthetik a bokájukat a háztulajok
Magyaroszágon évente több ezer köbméternyi illeglis hulladékot rak le a lakosság, melynek elszállítása komoly gondot okoz a hatóságoknak. Kevesen tudják, de akár 100 ezer forintos bírsággal is sújthatja őket a hatóság.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.24-09.30
Országos

Lidl

09.24-09.30
Országos

Auchan

09.24-09.30
Országos

Interspar

09.24-09.30
Országos

Spar

09.24-09.30
Országos

Tesco

09.24-09.30
Országos


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó