7 °C Budapest

Ez volt a sláger a lottózókban: milliárdokat kaszáltak a szemfüles magyarok

2018. július 26. 05:30

Az idei oroszországi világbajnokság alatt voltak olyan játékosok, akik több mint százszoros pénzeket nyertek egy-egy eltrafált fogadással a Tippmixen. Nagy összegű kifizetések történek például azoknak, akik pontosan megtudták tippelni a spanyol-portugál csoportmérkőzés 3-3-as végeredményét, de óriásit szakítottak (110-szeres szorzóval!) azok is (2 ezren voltak), akik a világbajnoki döntő 4-2-es francia győzelemre tették meg tétjeiket. A legnagyobb aranytojást tojó csapatok pedig a belgák, illetve - kevés meccsük ellenére - a németek voltak. Mutatjuk a vébé alatti legextrémebb kifizetéseket is. 

Az idei, Oroszországban megrendezésre kerülő foci vb volt az első olyan világbajnokság, melynek meccseire a magyar fogadók már az új, 2015 augusztusa óta működő megújult Tippmixen fogadhattak. A rangos esemény, illetve a jubilálás kapcsán kíváncsiak voltunk, hogyan szerepeltek a hazai szerencsevadászok a világbajnokság teljes időtartama alatt, valamint hogy melyek voltak azok a csapatok, amikkel a legtöbbet keresték a magyar fogadók.

Mielőtt azonban mélyebben elmerülnénk a számokban fontos megjegyezni, hogy hazánkban sportfogadás szervezéséhez állami engedély szükséges, így ha valaki legálisan szeretne fogadni, akkor a Szerencsejáték Zrt. Tippmmix vagy Tippmixpro rendszerét kell használnia. Mindezek mellett érdemes kihangsúlyozni azt is - a Tippmixpro hivatalos oldala szerint - , hogy

a szerencsejáték szórakoztató, gyakran örömteli elfoglaltság, ami segít a kikapcsolódásban, ám fontos tudni, hogy a játék, mint alapvető emberi szükséglet bizonyos esetekben problémákat okoz, akár súlyos függőséghez is vezet.

Ugyanakkor nemcsak az utalhat problémára, ha túlzásba visszük a szerencsejátékot. A lottózással kapcsolatban Németh Erzsébet egyetemi tanár, a Budapesti Metropolitan Egyetem professzora a Pénzcentrumnak elmondta, hogy 

aki az anyagiakkal kapcsolatban a szerencsében bízik, az bizony jó eséllyel pénzügyileg sérülékeny.

Érdemes tehát mindenkinek megfontoltan döntenie arról, mekkora az a pénzmennyisége, amit még a játék keretein belül kockára tud tenni úgy, hogy az ne veszélyeztesse saját és/vagy családja anyagi jólétét. 

Rengetegen fogadtak

A Szerencsejáték Zrt. Pénzcentrumhoz eljuttatott válaszai alapján a vb-mérkőzésekre összesen több mint 84 millió egységnyi fogadás érkezett, ebből 1,2 millió volt élő fogadás. A fogadói aktivitás növekedése már a labdarúgó világbajnokság első hetében megfigyelhető volt, amikor 30 százalékkal emelkedett a sportfogadásra beérkezett tétek összege az előző héthez képest. A világbajnokság első teljes hete (amikor már hétfőtől vasárnapig voltak vb-meccsek) további növekedést eredményezett, ekkor a vb nyitóhetéhez képest még 25 százalékkal nőttek a tétek.

A statisztikák alapján megállapítható továbbá az is, hogy az egész világbajnokság ideje alatt hasonlóan magas volt a fogadói aktivitás. Ez alól csak a hét szünnap jelentett kivételt, ekkor volt a legalacsonyabb a sportfogadásra beérkezett tétek összege. A mérkőzések számának csökkenésével az egy eseményre beérkezett tétek összege emelkedett.

A világbajnoki mérkőzésekhez kapcsolódóan összesen közel 25 milliárd Ft került kifizetésre

- tájékoztatta a Pénzcentrumot a Szerencsejáték Zrt.

Aranytojást tojó tyúkok

Az óriási mértékű pénzkifizetések kapcsán kíváncsiak voltunk arra, milyen tippekkel lehetett igazán nagyokat szakítani, valamint arra is, hogy mely csapatok szállították a legtöbb, illetve legkevesebb pénzt a fogadóknak. Ezek alapján a legtöbb kifizetett nyeremény (a kiegészítő fogadási lehetőségek adatait is figyelembe véve) a Németország - Svédország csoportmérkőzéshez kapcsolódik, a találkozó kapcsán több mint 1,7 milliárd Ft nyereményt könyvelhettek el a játékosok, de a Franciaország - Horvátország vb-döntő is közel 1,5 milliárd Ft kifizetését eredményezett.

A Portugália - Spanyolország csoportrangadó 3:3-as pontos végeredményére több mint 1 600 fogadás érkezett be, és azok, akik ezt megfogadták 100-szoros (!) nyereményszorzóval számolhattak. Voltak olyan fogadók, akik 10 000 Ft-os téttel értek el így 1 millió Ft-os nyereményt. Csak ezen a fogadási soron több mint 65 millió Ft nyereményt nyertek a fogadók. 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Franciaország - Horvátország világbajnoki döntő pontos végeredményére a fogadók 2 ezer tippet adtak le arra, hogy Franciaország 4:2-es sikert arat a döntőben. A helyesen tippelők 110-szeres nyereményszorzónak örülhettek.

A Németország - Svédország (2-1) találkozóval összesen több mint 1,7 milliárd Ft-ot nyertek a fogadók. Egyes csapatokat tekintve a legtöbb kifizetett nyeremény Belgium mérkőzéseihez kapcsolódott, a bronzérmet megszerző együttes hét vb-találkozójához összesen közel 4,3 milliárd Ft nyeremény társult. A legkevesebb kifizetett nyeremény a Németország - Mexikó (0-1) mérkőzéshez kapcsolódott, ám ezzel a találkozóval is több mint 81 millió Ft-ot nyertek a fogadók.

Németország a csoportban kiesett, csak 3 meccset játszott, de főleg a Svédország elleni mérkőzéshez kapcsolódó nyereménynek köszönhetően (1,7 milliárd Ft) átlagosan a német csapat mérkőzéseivel nyertek legtöbbet a fogadók. A lejátszott meccsek számához nem arányosítva viszont Belgium csapatának hét találkozójával érték el a legtöbb nyereményt, összesen közel 4,3 milliárd Ft-ot.

Irán a csoportkör során végig harcban volt a továbbjutásért, Marokkót legyőzte, Spanyolországtól csak egy góllal kapott ki, Portugáliával döntetlent játszott. Erre az eredménysorra a fogadók többsége nem számított, így átlagosan számolva, a beérkezett téteket és a kifizetett nyereményeket figyelembe véve Irán találkozóinak eredményei lepték meg a legjobban a fogadókat.

Ők voltak, akik mindent vittek

A pénzhozó, illetve pénzégető csapatokon kívül kíváncsiak voltunk arra is, hogy egy-egy játékos kis tétek mellett mekkora - nem egy esetben extrém - nyereményeket vihetett haza. A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a vb alatt a Tippmixen és a Tippmixpron a következők voltak a legfigyelemreméltóbb nyeremények: 

  • Egy XVIII. kerületi Tippmix-játékos 4*500 Ft-os téttel, 2-es kötés típusú fogadással 4*594 000 Ft-ot nyert.
  • Egy albertirsai és egy ceglédberceli Tippmix-játékos egyaránt 10*500 Ft-os téttel, 4-es kötés típusú fogadással 10*276 378 Ft-ot nyert.
  • Egy XIV. kerületi Tippmix-játékos 24*400 Ft-os téttel, 8-as kötés típusú fogadással 24*184 326 Ft-ot nyert.
  • Egy Tippmixpro-játékos 1 000 Ft-os téttel, 2-es kötés típusú fogadással 738 000 Ft-ot nyert.
  • Egy másik Tippmixpro-játékos 1 731 Ft-os téttel, 2-es kötés típusú fogadással 999 653 Ft-ot nyert.

A nyereményekkel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy a vb alatti fogadások nem minden esetben jelentik szükségszerűen azt, hogy csak és kizárólag a vb meccsei voltak egy-egy szelvény részvevői. Könnyen lehet ugyanis, hogy egyes játékosok, más sportágak meccseit is bevonták a kötésekbe, és például néhány világbajnoki mérkőzéshez adott esetben hozzádobtak egy tenisz vagy kosárlabda meccset is a világ bármely pontjáról. A Szerencsjáték Zrt. tájékoztatása szerint az is fontos tundivaló, hogy

a Tippmixen és a Tippmixpron a legnagyobb tét összege egységnyi fogadásonként legfeljebb 100 000 Ft lehet, míg az egy egységnyi fogadással megnyerhető legnagyobb nyeremény összege 1 000 000 Ft.

Az alacsony tétekkel egyébként - általánosságban - úgy lehet igazán nagyot robbantani, hogy például pontos eredményeket találunk el, ráadásul ezeket is úgy, hogy a kötésünkben benn levő más meccseket is hasonlóan magas szorzóra játsszuk meg. A kötésben lévő tippek (meccsek eredményei) ugyanis összeszorzódnak egymással, tehát ha "A" meccsre tett tippünk 2-szeres szorzós, míg az ezzel kötésben lévő "B" meccsünkké 35-szörös, akkor ha mindkettőt eltaláljuk 2*35, azaz 70-szeres pénzt nyerünk a tétünkkel. 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem