6 °C Budapest

Durván változik a boltok nyitvatartása: még most érdemes sietni a Tescóba, Lidlbe

2019. április 17. 16:50

Közeleg az apokalipszis: három napig nem nyitnak ki a nagyobb boltok. Szombaton tömegekre kell számítani, de szerdán és csütörtökön sem lesznek kevesen a hazai üzletekben. Komoly vásárlási dömping várható, a szakértők szerint a húsvéti forgalom átlagosan mintegy 5 százalékos növekedésére számít a tavalyihoz képest.

Még maholnap meg kell ejtenie a húsvéti nagybevásárlást annak, aki elfeledkezett róla, vagy az utolsó pillanatra hagyta a dolgot. Ugyanis az ünnepi hétvégén nemigen lesznek nyitva a boltok, hiszen már a nagypéntek is munkaszüneti nap, így a legtöbb bolt zárva lesz. Az Országos Kereskedelmi Szövetség tájékoztatása szerint a következők szerint alakul a boltok nyitvatartása húsvétkor:

  • Április 19. péntek: az üzletek zárva lesznek
  • Április 20. szombat: szokásos rendnek megfelelően (egyes kisebb üzletek, iparcikk boltok zárva lesznek)
  • Április 21. vasárnap: az üzletek zárva lesznek
  • Április 22. hétfő: az üzletek zárva lesznek

Ez alól kivételt képeznek a szövetség tájékoztatása szerint a benzinkutak, az ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak, az önálló virágboltok, az újságosok, az édességboltok, a vendéglátó- és szórakozóhelyek és a kisebb, jellemzően nonstop üzemelő boltok, illetve a trafikok - amennyiben maga a tulajdonos vagy a családtagja áll a pult mögé.

A szövetség pedig - ahogyan minden évben - idén is elég nagy forgalomra számít: előreláthatóan az ünnepek előtt szokásos hosszabb sorállás várható, különösen csütörtökön, de a szombati nap is kiemelkedő forgalmú lesz. És Sok család ugyan elutazik a hosszú hétvégén, de sok turista is érkezik ebben az időszakban, akik a boltokban is sokat költekeznek. Nem véletlen, hogy a szakértők is évről évre kiemelik, hogy a húsvét az első olyan időszak az évben, amikor megnő a kiskereskedelmi forgalom: a sonka, csokoládé ás egyéb "szezonális", húsvéti áruk forgalma is berobbanhat, meghaladhatja a 60 milliárd forintot.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára a húsvéti forgalom átlagosan mintegy 5 százalékos növekedésére számít a tavalyihoz képest.

HU, de tojás!

A tojás is brutálmennyiségben fogy húsvét környékén: minden évben 270-280 millió darabot vesznek a magyarok ebben az időszakban, ami a teljes éves tojásfogyasztás több mint 10 százaléka. Molnár Györgyi, a Baromfi Termék Tanács mezőgazdasági titkára szerint a tojás darabonkénti fogyasztói ára 33-45 forint volt a 13. és 15. héten a vidéki és a budapesti piacokon.

A mezőgazdasági titkár felhívta a vásárlók figyelmét arra, hogy mindig ellenőrizzék a tojásokon a HU jelzést, amely jelzi az eredetet, valamint garantálja a biztonságot, a termék frissességét és a minőséget. A BTT-n belül működő Tojásszövetség szerdai közleménye szerint országos, ismeretterjesztő iskolai programot indítanak a gyerekek reggelizési szokásainak javítására, amely idén tavasszal 15 iskolába és több mint 4000 felsős diákhoz jut majd el. A szövetség a felnőttek oktatását is fontosnak tartja, ezért HU, de tojás! néven Facebook-oldalt is létrehozott.

Ha már a sorban szívsz, mutatjuk, mit vegyél

Nem lesz tehát egyszerű dolgod, ha még a hétvége előtt le akarod tudni a húsvéti nagybevásárlást: ám ez az időszak a tömegek mellett kiváló akciókat is hoz a magyar boltokban. Most a Pénzcentrum megnézte, mik a legjobb vételek az egyes üzletekben a húsvéti slágertermékek közül!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Lidl-ben akciós például a füstölt, kötözött lapocka, amiből egy kiló 879 forintba kerül, míg az M-es tojásból 10 darab csak 275 forint. A 200 grammos reszelt torma 40 százalékkal lett olcsóbb, most csak 119 forintba kerül. Az újhagyma árát is 35 százalékkal levitték, most csak 129 forint egy csomóval, a zsíros cipóból 400 gramm 169 forintba kerül. A fürtös paradicsom kilója 489, a kacsacombból pedig 699 forintba kerül egy kiló.

A Lidl aktuális akciós újságját itt találod

A Sparban a Regnum sertéstarja kilója 1099 forint, míg a fonott kalácsból 300 gramm 239 forintba kerül. Füstölt hátsó csülök és a Spar füstölt, kötözött lapocka is 990 forintos kilónkénti áron kapható, míg a tóalmási füstölt, nyers kötözött sonka kilója 2690 forint. Az M-L-es méretű mélyalmos tojásból 10 darab 369 forintba kerül, a kiskunfélegyházi tormából 200 gramm pedig 299-be. Egy csomónyi csemegehagyma, vagy retek 129 frointba kerül, ahogyan a fejes saláta is. A Zannini csokitojásra pedig 1-et fizet 2-t kap akció van, két darab 179 forintba kerül!

A Spar akciós újságját itt találod!

Az Auchanban is akciós a fejes saláta, aminek darabja 128 forint, a sós kalácsból fél kiló 298, a Kaiser kötözött lapockából pedig 875-ért adnak egy kilót. A tojás árát is nagyon levitték, az Auchan táclcás, extra sárga, mélyalmos tojásból most egy 30 darabos tálca csak 899 foritba kerül. A háztáji bárány pörkölthús kilója 3299, a sertéslapockából egy kiló pedig 899 forintba kerül. A darált sertéshúsból 500 gramm 399 forintba kerül az Auchanban. Az Auchan füstölt, kötözött lapocka 1799, a Tauris kötözött lapocka pedig 999 forijntos kilónkánti áron került a polcokra.

Az Auchan 16. heti kiadványát itt találod!

A Tescóban 23 százalékkal csökkent a Kinder tojás ára, most csak 197 forint egy darab belőle. A húsvéti fonott kalácsból 700 gramm 399 forint, az S-es Teco tojásból pedig 799 forint egy 30-as tálca. A fejes saláta ára 27 százalékkal csökkent, így 129 forintért adják, 5 kiló krumpli pedig 949 forintba kerül. A friss sertéskaraj kilója 1299 forint ahogyan a tarja is, a sertés húsos csontból pedig 529-be kerül egy kiló. A tóalmási füstölt házi tarja vagy oldalasból pedig 10 deka 299 forint. Van privát füstölt, vagy füstölt főtt kötözött combsonka is, ebból 1590 egy kiló.

A Tescó akciós újságjáért KATT ide!

Az Aldiban fél kiló darált sertéshús 469, 200 gramm bacon pedig 379 forintért kapható. A Kinder Choco Fresh 499 forintba kerül, a Smile gyümölcsös gumicukorból 200 gramm pedig 349 forint. Az eperből egy 500 grammos doboz 349, a piros szőlőből egy kiló pedig 849 forintba kerül. Az M-es tojásból egy 10 darabos pakk 529 forint.

Az Aldi akciós újságját itt találod!

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem