2020. szeptember 19. szombat Vilhelmina

Bent ragadt a 430 milliós lottónyeremény: ez is Magyarország


Magyarok millióit tartja izgalomban hétről hétre a lottósorsolás, ennek ellenére gyakran előfordul, hogy a nyereményeket egész egyszerűen nem veszik át a szerencsevadászok. Nemcsak a kisebb nyereményekről feledkeznek el a játékosok, ugyanis többször előfordult már, hogy több száz milliós nyereményt sem vettek át. Meddig húzhatjuk a pénz felvételét, vajon több év után is jár a nyereményünk?

A második játékhéten már 810 millió forintért játszhatunk az Ötöslottón, ami tekintélyes nyereménynek számít. A halmozódás sokkal gyorsabb lesz, mint korábban, ez elsősorban a tavaly év végén megemelt szelvénydíjaknak köszönhető, korábban 225 forintba került egy játék, míg ez most már 250 forint.

A szelvények árának jelentős részét az egyes nyereményosztályok között osztják szét, így akár pár héten belül átléphetjük az 1 milliárdos álomhatárt, ha nem viszik el addig a főnyereményt. Persze a kéttalálatos, a háromtalálatos és a négytalálatos szelvények összesen elvihető össznyereménye is magasabb lehet. Lényeges, hogy az alsóbb nyerőosztályokban számít az előző héten megvásárolt szelvények és a nyertesek száma is.

Mennyi pénzt hagytunk eddig a lottózókban?

Akár kisebb, akár nagyobb nyereményről van szó, meglepően sokan nem figyelnek arra, hogy a nyertes szelvényüket be is váltsák:

  • 2013-ban 1,3 milliárd forintot,
  • 2014-ben 1,5 milliárd forintot,
  • 2015-ben pedig 1,9 milliárd forintot

nem vettek át a magyar szerencsevadászok. Ez igen jelentős szám, és ha a trend folytatódik, akkor a 2016-os adatok már 2 milliárd feletti át nem vett nyereményről szólhatnak majd.

Az kisebb nyereményekről könnyen megfeledkeznek a játékosok, így ezeknél kevésbé meglepő, ha nem jelentkeznek érte. Többször előfordult azonban, hogy a főnyereményt sem vették át a nyertesek.

Az Ötöslottónál néhány éve például 430 millió forintért nem jelentkezett a nyertes.

A Hatoslottónál is előfordult már, hogy nem vették át a főnyereményt, 2000-ben 225 millió forintot hagytak a kasszában.

A nyereményeket egyébként 90 napon belül tudjuk átvenni, kisebb összegnél a lottózóban vehetjük át, nagyobb nyereménynél pedig a nagynyertes telefonszámot hívhatjuk.

Mi lesz a bent maradt nyereménnyel?

Az át nem vett nyereményekre speciális szabályozás vonatkozik, az át nem vett összegekből egy elkülönített alapot képeznek. Ebből az alapból egyéb nyereményeket fizetnek ki:

  • A tárgynyereményeket,
  • A számhúzók nyereményét és
  • Egyéb pénznyereményeket.

Ha ezekre a célokra nem használják fel teljes mértékben az át nem vett összegeket, akkor a megmaradt pénzt a lottóhúzások nyereményalapjai között osztják szét.

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső HATOSLOTTÓ aloldalunkon

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső ÖTÖSLOTTÓ aloldalunkon

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.18-09.23
Országos

Auchan

09.18-09.23
Országos

Lidl

09.18-09.23
Országos

Spar

09.18-09.23
Országos

Interspar

09.18-09.23
Országos

Tesco

09.17-09.23
Országos

Tesco

Tanévkezdés
08.18-09.20
Országos

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.