25 °C Budapest
portrait of happy senior woman received crate with freshness food at home.

Nyugdíjaskedvezményt robbantott a Kifli: komoly segítséget kapnak az idős magyarok

2023. július 4. 10:21

Fontos mérföldkövéhez érkezett a Kifli.hu: új társadalmi csoportok felé nyitnak, a nyugdíjasok és a fogyatékkal élők felé fordulnak. Az Akadálymentes klub célja, hogy segítséget nyújtson a kényelmes és gazdaságos vásárlásban azoknak, akik eddig nem vették igénybe a szolgáltatásukat.

„Mi abban hiszünk, hogy a vásárlásnak könnyűnek kell lennie, és senkinek nem okozhat nehézséget, sem fizikailag sem pedig anyagilag” – mondta el a Gabriel Makki a Kifli.hu ügyvezetője a keddi sajtótájékoztatón.

Akiket a legsúlyosabban érintett az infláció, az az alacsony bevételű társadalmi csoportok, a fogyatékkal élők és a nyugdíjasok. A számukra létrejött klub

  • teljesen ingyenes,
  • a rendelési értékhatár alacsonyabb,
  • közel 130 termékre van kedvezmény,
  • a hét 5 napján ingyenesen szállítanak számukra,
  • a futárok nem csak a küszöbig szállítják, hanem akár be is pakolják a hűtőbe a megrendelt élelmiszert, és
  • nem csak online lehet rendelni, hanem telefonon is.

Ahogy a fizikai erőnk, úgy a nyugdíjba vonulás mellett a bevételeink is csökkennek, a vásárlás és az élelmiszerek hazacipelése egyre nehezebbé válik, és időnként a minőségi élelmiszerekhez is nehezebb hozzájutni, akár a lakóhely, akár az elmúlt hónapok inflációja és a megterhelt költségvetés miatt. Mi hiszünk abban, hogy a jó minőségű és ár-érték arányú élelmiszerekhez való hozzáférés növeli az életminőséget. A Kiflicske klubunkon keresztül támogatott kisgyermekes családok után az idősek és fogyatékkal élők kiszolgálásával és támogatásával szintet lépünk azáltal, hogy elindítjuk az Akadálymentes klubot, amely fantasztikus ételeket kínál kiváló áron, teljes körű szolgáltatással” - mondta el Gabriel Makki ügyvezető.

Az Akadálymentes klub sajtóeseményén elhangzott, hogy a cseh példa már évek óta sikeresen működik, így Magyarországon is sikerre számítanak, amit elsősorban a meglévő és újonnan érkező vásárlók elégedettségében mérnek. 

A cég kiemelt partnere többek között a Jamba Hungary, akik megváltozott munkaképességű dolgozóknak segítenek az elhelyezkedésben. A vállalat akadálymentes irodájában többen is dolgoznak a Jamba-nak köszönhetően. Az együttműködésről Pásztor Sára alapító-ügyvezető a következőket mondta el:

A Jamba képzéseket és egyénre szabott karrierfejlesztést biztosít fogyatékossággal élő emberek számára, akik motiváltak arra, hogy fejlődjenek. Ezzel párhuzamosan céges partnereinél a Jamba a megváltozott munkaképességű kollégák munkahelyi inklúzióját segíti. Büszkék vagyunk rá, hogy a Kifli.hu-nál az ép és a fogyatékossággal élő emberek közötti kapcsolatok partneriek, egymást építőek. A Jamba a kiválasztási folyamat nulladik lépésétől a munkába állás kezdetéig támogatja a partner vállalatokat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Csatlakozott a kezdeményezéshez az Egy Sima Egy Fordított – Egyesület az Inklúzióért csapata is, akik az akadálymentesítést az alapoknál kezdik: akadálymentesítenek a fejekben.

Célunk, hogy a társadalom befogadó(bb) legyen a spéci – fogyatékosságban érintett - emberekkel szemben, természetes legyen a sokszínűség és sokféleség. Fontos, hogy felismerjük, miért visszük többre, ha kooperálunk, ki mit tanulhat a másiktól. Módszerünk az élményen keresztüli tanulás, immár 6 éve. Eddig több mint 10.000 gyerek és felnőtt vett részt foglalkozásainkon, érintett szülők támogatói csoportjában, szakembereknek szóló képzéseinken, vállalati szemléletformáló, csapatépítő programunkban

– fejtette ki Török Flóra, az egyesület egyik alapítója.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 1. szerda
Fülöp, Jakab
18. hét
Május 1.
A Munka ünnepe
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm