25 °C Budapest
Colourful Easter eggs.

10-20 ezer forintot szán a húsvétra a legtöbb magyar: mire elég most ez az összeg?

2022. március 29. 20:02

Magyarországon az egyik leghangsúlyosabb és legszínesebb ünnepek közé tartozik a húsvét, hiszen szorosan kapcsolódik a tavasz kezdetéhez és a termékenységgel összefonódó népszokásokhoz. Egy friss felmérésből az derült ki, hogy a résztvevők 80%-a tölti a rokonaival, barátaival az ünnepet. Az étkezések tekintetében a házi készítésű ételeké lesz a főszerep: a válaszadók 94%-a készíti el otthon a húsvéti menüt.

A magyar gasztronómiához igen közel állnak a húsvéti ételek és az előkészületekhez kötődő rituálék. Sokak számára ez az ünnep hasonlóan meleg, családias hangulatban, mint a karácsony. Az Offerista Group Hungary felméréséből kiderül többek között az is, hogy idén hol tervezik a vásárlást az emberek.

A hagyományőrző szokások és ételek mellett azonban fontos figyelembe vennünk, hogy milyen sok lehetősége van a vásárlóknak arra, hogy beszerezzék az előkészületekhez szükséges alapanyagokat. A válaszadók 65%-a állítja, hogy a húsvéti akciók és reklámokban mutatott ajánlatok befolyásolják a vásárlási döntésüket. Ugyan bőséges kínálata van a hipermarketeknek és rendkívül kényelmessé teszik a vásárlást, az emberek 33%-a mégis úgy dönt, inkább több körben szerzi meg a húsvéti ételekhez szükséges alapanyagokat, esetleges ajándékokat. Szívesen látogatják a szupermarketeket, a sarki kisközértet és a piacot is,hogy megteremtsék a tökéletes húsvéti
hangulatot.

A top termékkategóriákban továbbra is az élelmiszereken van a fókusz, melyet a gyerekjátékok, majd a dekoráció és lakberendezés követ. A felmérés eredményei alapján 2022-ben a húsvéti bevásárlásokra a válaszadók 26%-a 10 001 és 15 000 forint között tervez költeni. 25% pedig 15 001 és 20 000 forint közötti összeget szánnak az
ünnepekre idén. A vásárlók 64%-a hasonló költségvetéssel számol idén a húsvéti előkészületekre, mint a tavalyi évben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 16. kedd
Ábrahám
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?