14 °C Budapest
Colourful Easter eggs.

10-20 ezer forintot szán a húsvétra a legtöbb magyar: mire elég most ez az összeg?

2022. március 29. 20:02

Magyarországon az egyik leghangsúlyosabb és legszínesebb ünnepek közé tartozik a húsvét, hiszen szorosan kapcsolódik a tavasz kezdetéhez és a termékenységgel összefonódó népszokásokhoz. Egy friss felmérésből az derült ki, hogy a résztvevők 80%-a tölti a rokonaival, barátaival az ünnepet. Az étkezések tekintetében a házi készítésű ételeké lesz a főszerep: a válaszadók 94%-a készíti el otthon a húsvéti menüt.

A magyar gasztronómiához igen közel állnak a húsvéti ételek és az előkészületekhez kötődő rituálék. Sokak számára ez az ünnep hasonlóan meleg, családias hangulatban, mint a karácsony. Az Offerista Group Hungary felméréséből kiderül többek között az is, hogy idén hol tervezik a vásárlást az emberek.

A hagyományőrző szokások és ételek mellett azonban fontos figyelembe vennünk, hogy milyen sok lehetősége van a vásárlóknak arra, hogy beszerezzék az előkészületekhez szükséges alapanyagokat. A válaszadók 65%-a állítja, hogy a húsvéti akciók és reklámokban mutatott ajánlatok befolyásolják a vásárlási döntésüket. Ugyan bőséges kínálata van a hipermarketeknek és rendkívül kényelmessé teszik a vásárlást, az emberek 33%-a mégis úgy dönt, inkább több körben szerzi meg a húsvéti ételekhez szükséges alapanyagokat, esetleges ajándékokat. Szívesen látogatják a szupermarketeket, a sarki kisközértet és a piacot is,hogy megteremtsék a tökéletes húsvéti
hangulatot.

A top termékkategóriákban továbbra is az élelmiszereken van a fókusz, melyet a gyerekjátékok, majd a dekoráció és lakberendezés követ. A felmérés eredményei alapján 2022-ben a húsvéti bevásárlásokra a válaszadók 26%-a 10 001 és 15 000 forint között tervez költeni. 25% pedig 15 001 és 20 000 forint közötti összeget szánnak az
ünnepekre idén. A vásárlók 64%-a hasonló költségvetéssel számol idén a húsvéti előkészületekre, mint a tavalyi évben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem