7 °C Budapest
Ez ám a drága könyv: valaki több mint 700 ezer forintot fizetett érte

Ez ám a drága könyv: valaki több mint 700 ezer forintot fizetett érte

2021. szeptember 27. 21:01

Egy 1794-ben kiadott Károli Biblia és Kossuth Lajos kézirata kelt el a legmagasabb áron az antikvarium.hu vasárnap este zárult online könyvárverésén.

A portál által 15. alkalommal megrendezett tematikus aukción 472 tétel szerepelt több mint 140 témakörbe sorolva. Az aukció 10 napon át tartott, végül az kapta meg a vágyott példányt, aki a licit zárónapján este 8-ig a legtöbbet ajánlotta érte.

A legtöbbet, 710 ezer forintot egy 1794-ben kiadott Károli Biblia korabeli, bőr díszkötéses példányáért fizettek. A Szent Biblia száz évvel későbbi, 1897-es példányáért is több mint 400 ezer forintot volt hajlandó kínálni a győztes licitáló. Az aukció kiemelkedő tétele az a Kossuth-kötet, amiben maga az emigrációban élő szerző korrigált. Kossuth Lajos autográfiája 42 licit után 415 ezer forintért talált gazdára.

A szerző által aláírt Karinthy Frigyes Tanár úr kérem 381 ezer forintért, de Rejtő Jenő A 14 karátos autó című regényének 1941-es kiadása is 300 ezer forint felett kelt el. A különleges régi könyvek között a legmagasabb összeget egy 1647-ből fennmaradt kötet, Angelo Sala Medico-Chymica quae extant omnia című munkája érte.

Több mint 300 ezer forintot ért Quintus Curtius Nagy Sándor, a macedónok királyának cselekedetei, Valerius Maximus Elbeszélések, tények és emlékezések Tiberius Augustus IX. könyvéhez, Stephanus Pighius Feljegyzések Valerius Maximushoz című 1581-es, illetve a Vatikáni Képtár bibliai freskóit bemutató 1788-as képes könyv.     Virág Benedek 1816-os és kétkötetes Magyar századok című munkája, Fekete István 1961-es Kele című gólyás regénye és Pilinszky János Nagyvárosi ikonok című dedikált összegyűjtött versei 200 és 260 ezer forint között keltek el.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

(Címlapkép - antikvarium.hu)

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm