15 °C Budapest
A roham még csak most kezdődik: nagyon rákattantak a magyarok a használt ruhákra

A roham még csak most kezdődik: nagyon rákattantak a magyarok a használt ruhákra

2021. szeptember 22. 19:25

Az idei évben mostanáig a Vatera felhasználói több használt ruhadarabot vásároltak, mint az előző két év átlagában. Az eladásokat a női ruhadarabok és a gyerekruhák dominálják, a legnagyobb forgalmat pedig az őszi hónapokban lehet tapasztalni. Mivel épp most indul e kategória szezonja, a Vatera egy hétig tartó ingyenes kampánnyal népszerűsíti a second-hand ruhák adásvételét.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Vaterán évek óta nagyon népszerűek a használt ruhák: tavaly és tavalyelőtt is jóval több kelt el ezekből, mint új darabokból. Az idei év eddigi forgalmi adatai (az első 37 hét) alapján a gazdára talált ruhadarabok négyötöde volt használt.

Ez alatt az esetek jelentős hányadában nem valamilyen viseltes, kopott ruhadarabra kell gondolni, hiszen sokan töltenek fel a Vaterára olyan nadrágot, szoknyát vagy kiskosztümöt, amelyet csak egyszer próbáltak fel, de például nem megfelelő méretűnek bizonyult. Lábbelik esetében kicsit mások az arányok, ezek esetében az eladott cipők negyede új, és háromnegyedét viselték már legalább egyszer.

A magyar vásárlók a legtöbb használt ruhát tavaly októberben, novemberben, májusban, márciusban és szeptember hónapban vásárolták (ebben a sorrendben), míg az új ruhadarabok januárban, februárban, novemberben, decemberben és szeptemberben találtak gazdára a legnagyobb számban a Vaterán.

A tavalyi adatok alapján a magyar vaterázók januárban költötték a legtöbb pénzt ruházati cikkekre, ugyanakkor decemberben vásárolták ezeket a termékeket a legmagasabb átlagáron.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Vatera top 10 ruhakategóriája a forgalom alapján

  • 1. Női felsőruházat
  • 2. Férfi felsőruházat
  • 3. Női kabátok, mellények
  • 4. Gyerek, kamasz jelmezek, fellépőruhák
  • 5. Női egész ruhák
  • 6. Férfi kabátok, mellények
  • 7. Női fehérneműk, hálóruhák, köntösök
  • 8. Női nadrágok
  • 9. Férfi nadrágok
  • 10. Gyerek, kamasz felsőruházat

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 14:16