20 °C Budapest
Debrecen, 2021. június 28.Zöldség kínálat egy árusnál a Debreceni Nagypiacon.MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Egekben az infláció Magyarországon: meddig emelkedhetnek még az árak?

2021. július 19. 13:05

Kilőtt az infláció: utoljára 9 évvel ezelőtt romlott ennyit a pénzünk. A benzin és a gázolaj ára történelmi csúcson, ami a szállítástól a kenyér áráig mindenbe beépül, pedig már most is tízezreket fizetünk egy nagybevásárlásnál.

Az unión belül Magyarországon a legmagasabb az infláció. Tavaly júniushoz képest 5 százalékkal ér kevesebbet a pénzünk – ez az adat még a szakértőket is meglepte. Ugyanakkor látni kell, hogy az egész világot nyomasztja a gazdaságok újraindításával kapcsolatos nehézségek – hangzott el az ATV Heti Napló riportjában.

A drágulás a benzinkutakon a legszembetűnőbb: egy liter benzinért átlagosan már 451 forintot kell fizetnünk. Egy évvel ezelőtt 345 forint volt a benzin átlagára.

Az elmúlt években évente ezer forinttal nőtt az az összeg, amit ugyanazokért az árucikkekért ott kellett hagynunk a hipermarketekben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 5. csütörtök
Krisztina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?