20 °C Budapest
Debrecen, 2021. június 28.Zöldség kínálat egy árusnál a Debreceni Nagypiacon.MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Egekben az infláció Magyarországon: meddig emelkedhetnek még az árak?

2021. július 19. 13:05

Kilőtt az infláció: utoljára 9 évvel ezelőtt romlott ennyit a pénzünk. A benzin és a gázolaj ára történelmi csúcson, ami a szállítástól a kenyér áráig mindenbe beépül, pedig már most is tízezreket fizetünk egy nagybevásárlásnál.

Az unión belül Magyarországon a legmagasabb az infláció. Tavaly júniushoz képest 5 százalékkal ér kevesebbet a pénzünk – ez az adat még a szakértőket is meglepte. Ugyanakkor látni kell, hogy az egész világot nyomasztja a gazdaságok újraindításával kapcsolatos nehézségek – hangzott el az ATV Heti Napló riportjában.

A drágulás a benzinkutakon a legszembetűnőbb: egy liter benzinért átlagosan már 451 forintot kell fizetnünk. Egy évvel ezelőtt 345 forint volt a benzin átlagára.

Az elmúlt években évente ezer forinttal nőtt az az összeg, amit ugyanazokért az árucikkekért ott kellett hagynunk a hipermarketekben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?