7 °C Budapest
Struccból és nyúlhúsból is készülhet a hamburger idén nyáron a magyar grillsütőkön

Struccból és nyúlhúsból is készülhet a hamburger idén nyáron a magyar grillsütőkön

2021. május 26. 11:30

Valószínűleg kevesen tudják, hogy május 28-án ünnepeljük a hamburger világnapját. Talán nem véletlen az időpont: a tavasz vége azt jelzi, hogy itt a kerti sütögetések ideje. A magyarok körében is egyre népszerűbb a grillezés, ráadásul most, hogy biztonságosan tudunk találkozni a barátokkal, rokonokkal, minden adott egy kis sütögetéshez.

Visszavonhatatlanul elérkezett a grillszezon: a nyár beköszöntével egyre többen kezdenek sütögetni a kertben, a teraszon, de a hamburgerek, hot-dogok, grillkolbászok akár a konyhában, sőt, asztali grillsütővel is elkészíthetőek. Felmérések szerint a grilltermékek piaca Magyarországon május és augusztus között van a csúcson: a nyári hónapokban mind a grillkolbász, mind pedig a grillsajtok forgalma kétszámjegyű növekedést mutat. 

A kiskereskedelmi adatok alapján elmondható, hogy a grilltermékek között még mindig a kolbász vezeti a slágerlistát. Egye többen keresik a grillsajtokat, és ilyenkor a grillfűszerek iránt is jelentősen megnő a kereslet az élelmiszerüzletekben. De egyre többen készítenek otthon hamburgert: ehhez már sokféle húspogácsa, különböző bucik és szószok is találhatók az üzletekben.

Szezonális választákkal készülnek az üzletláncok

Folyamatosan bővíti szezonális kínálatát, így grilletrmék-választékát a Lidl Magyarország is – tájékoztatta az áruházlánc a Pénzcentrumot.

Az idei évben már közel negyvenféle grillhús, -kolbász és húspogácsa közül válogathatnak a vásárlók. A polcokon megtaláhatók a csirkéből, kacsából, pulykából, nyúlból, sertésből és marhából készült grilltermékek. Az újdonságok között megtaláljuk többek között a fél grillcsirkét, vagy a csirkemellből készült saslikot is. Ízesítésüket tekintve a hagyományos ízvilágtól kezdve a BBQ, mézes-chilis és pikáns ízesítéseken túl olyan különleges pácolású húsokat is kínál az áruházlánc, mint például a szarvasgombás, a chili-lime-gyömbér vagy a paradicsomos salsa szószos.

Mint megtudtuk, a grillkolbászok között újdonság a fokhagymás és a sajtos ízesítésű, illetve a sajtos és bacon-ös csiga alakú grillkolbász, de a választékban helyet kapnak a friss hamburgerpogácsák is, melyekből idén bővebb választékot kínál a Lidl. Ez azt jelenti, hogy a prémium minőségű húsként ismert Angus marha burger mellett elérhető lesz többek között a csirke, a sertés és a szarvas hamburgerhúspogácsa is.

A grillsajtokból is többféle ízesítés érhető el a kínálatban, a natúr, a chilis és zöldfűszeres. Időszakos jelleggel további grillsajtok is elérhetőek, olyan különleges ízesítésekkel is lehet találkozni, mint a gyros, a chilis vagy az almás-fahéjas.

A speciális húsokat is érdemes kipróbálni

Az áruházlánc egyébként speciális grilltermékeket is felvett szezonális kínálatába. Ilyen például a szarvashúspogácsa, a nyúl hamburgerpogácsa, a struccburgerhús, vagy a lazacburgerpogácsa, melyek május 28-tól érhetőek el az üzletekben.

Mint megtudtuk, arra számítanak, hogy az újdonságokat kereső vásárlók nyitottak lesznek a termékek iránt. A változatos húsfogyasztás ugyanis napjaink egyik fontos gasztronómiai trendje: bár a magyarok tradicionálisan a vörös húsokat kedvelik, a szárnyasok közül pedig csirkéből fogyasztanak sokat, egyre nagyobb az érdeklődés a speciális hústermékek iránt.

Ráadásul a grilltermékek olyan kategóriát jelentenek, amelyeknél az elkészítés nem jelent különösebb nehézséget, a húsokhoz pedig jól lehet „kísérletezni” szószokkal, salátákkal, köretekkel.

Akár otthon is elkészíthetjük a hamburgerbucit

Bár az áruházakban többféle hamburgerbuci is kapható, akár mi magunk is elkészíthetjük a hamburgerzsemlét. A Michelin-csillagos séf, Széll Tamás megosztott egy egyszerű receptet ehhez:

HOZZÁVALÓK

Liszt - 600 g

tojás - 3 + 1 db

olívaolaj - 3 ek.

napraforgóolaj -3 ek.

szárított élesztő - 21 g (3 zacskó)

kristálycukor - 3 ek.

szezámmag - 1 ek.

fekete szezámmag - 1 ek.

pirított hagyma - 2 ek.

egész bors durvára aprítva -2 kk.

só- 2 kk.


Támogatott tartalom

A cikk megjelenését a Lidl támogatta.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm