14 °C Budapest
social distancing, London, UK - 4/3/2020: social distancing for Coronavirus covid-19 in tesco supermarket Tottenham London to government guidelines for distance to avoid spread of virus pathogen

Elárulta a Tesco: ennyit várnak majd a vásárlók, mire bejutnak a boltba, ha jön a létszámkorlát

2021. április 6. 09:15

Régiós szintű struktúraváltáson, átszervezésen mentek át az elmúlt időszakban a Tesco üzletei. Ennek hatásairól, az esetleges kivonulási tervekről, az új járványügyi intézkedések bevezetéséről most Pálinkás Zsolt vezérigazgató nyilatkozott.

A kiskereskedelem is egyre inkább a perszonalizáció irányába megy, egyéni igényekre kell egyedi válaszokat adnunk. Az a kérdés, hogy ez mikor és hogyan válik gazdaságossá. A Tescón belüli átszervezés is ezt a folyamatot segíti, (...) lehetőséget nyit a helyi piacokon a lokális megoldásoknak, nagyobb önállóságot kínál a cégcsoporton belül az áruházak üzemeltetetésében, de ugyanúgy a beszerzésben és a marketingben is - mondta a Világgazdaságnak adott interjúban Pálinkás Zsolt. Az Tesco Magyarországról történő kivonulásával kapcsolatban azt mondta, a mostani struktúra­váltás éppen hogy erősíti, nem pedig gyengíti a hazai tagvállalatot, a bolthálózat bővítésében azonban nem gondolkodnak.

A kormány törekvéseire reagálva, amelyek a külföldi tulajdonú üzletek kiszorítását célozzák a kiskereskedelemben, a vezérigazgató elmondta, hogy véleménye szerint Lázár János és Nagy István a hazai önellátás szemszögéből közelítette meg a kérdést. "Egyetértünk abban, hogy mennyire fontos az ellátási lánc stabilitása és a kiskereskedelem minél nagyobb arányú összekapcsolása a hazai élelmiszergyártással és agráriummal" - mondta el.

A holland, francia vagy brit példa azt mutatja, hogy a kiskereskedőkkel együttműködve teljes integráció valósítható meg. Csak a távolságon és a technológiai felkészültségen múlik, hogy ki tudjuk-e szolgálni világszínvonalon a környező vagy akár a távolabbi országokat, márpedig Magyarország a lehető legjobb helyen van

- magyarázta Pálinkás Zsolt, aki arra is reagált, hogyan tervezik a boltokban a vásárlók számának négyzetméter-alapú korlátozását: "Megvannak az eszközeink, ahol indokolt volt, eddig is maximáltuk a vásárlók számát." Ang­liában már tavaly nyár, Szlovákiában pedig ősz óta van létszámkorlát a külföldi Tesco üzeletekben és működik a vezérigazgató szerint.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A nagy alapterületű áruházakban aligha okoz fennakadást a limit, de a kisebbeknél sem feltétlenül. Hat-nyolc percnél többet soha senki nem várt arra, hogy bejusson a boltba, az esetek többségében pedig nincs sor

- mondta el.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm